"ENSZ" címkével ellátott hírek
Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet a jövő héten Izraelbe és a Palesztin Hatóság területére látogat - jelentették be kedden Washingtonban.
Az Egyesült Államok kormányzata az ENSZ békefenntartói rendszerének gyökeres átalakítására készül, egyebek közt drasztikusan csökkenteni akarja a kéksisakosok létszámát - mondta Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete szerdán a Külkapcsolatok Tanácsának rendezvényén.
Nemcsak több női vezetőre van szükség, hanem több olyan férfira is, aki kiáll és cselekszik is a nők egyenjogúságáért - hangoztatta António Guterres, az ENSZ főtitkára a nők helyzetével foglalkozó ENSZ-bizottság (CSW) ülésszakának hétfői megnyitóján, a világszervezet New York-i székházában.
Főleg Afrikában rossz a helyzet, világszinten 20 millió ember éhezik.
Az Egyesült Államok, Japán és Dél-Korea vasárnap kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) sürgős összehívását azért, mert Észak-Korea ballisztikus rakétát indított a Japán-tenger irányában.
Távozik a férfi sakkválogatott éléről Polgár Judit, a 2017-es évben nem folytatja szövetségi kapitányi tevékenységét.
António Guterres, portugál baloldali politikus, aki korábban az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának vezetője volt, programbeszédében alapvető változásokat ígért a világszervezet életében és politikájában, vagyis szakítani készül elődje, a dél-koreai Ban Ki Mun politikájával.
Idén is több száz gyerek töltötte fegyverforgatással a nyaralását, ami szakértői vélemények szerint nagyon rossz hatással lehet rájuk, és ellentmond az ENSZ gyermekjogi egyezményének. A kiskorúak számára szervezett fegyveres katonai táborokra vonatkozó szabályozás egyelőre hiányzik – mondja a gyermekjogi szakértő. Az egyik nagyobb tábor szervezője szerint már gyerekkorban meg kell kezdeni a honvédelmi felkészítést.
Az izraeli média és az ellenzék szerint Benjámin Netanjahu miniszterelnök és Mahmúd Abbász palesztin elnök az unalomig ismert történelmi vitákat és vádaskodásokat folytatta csütörtökön New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés 71. ülésszakán, a jövőbe vezető út és a megbékélés lehetőségének felvázolása helyett.
Vizsgálatot indított az orosz hadsereg azoknak a sajtójelentéseknek az ügyében, amelyek szerint a szíriai Aleppónál támadás érte az ENSZ segélyszállító konvoját - közölte keddi moszkvai sajtótájékoztatóján a Kreml szóvivője.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft