"EPERJES KÁROLY" címkével ellátott hírek
Eperjes Károly, aki nekem mindig Szamóca marad, a közelmúltban egy csabai irodalmi esten promótálta az Ármány és szerelemet, a Jókai Színház legújabb darabját. Ugyanis a dolgozatot ő rendezte.
Eperjes Károly rendezésében mutatják be Friedrich Schiller Ármány és szerelem című drámáját február 17-én a Békéscsabai Jókai Színházban.
Közös megegyezéssel távozik a Nemzeti Színház vezérigazgató-helyettesi pozíciójából Eperjes Károly augusztus 31-i hatállyal - közölte a teátrum kedden az MTI-vel. A színművész a magyarteatrum.hu portálnak arról beszélt, hogy már fél éve érlelődött benne a döntés, lelkiismeretileg ugyanis a Nemzeti Színház több előadásával nem értett egyet.
Vala Eperjes Károly deákot, még a hetvenes évek elején a tanar szülei papnak szánták. Mégsem lett az. Ráadásul sokunk elragadtatására a csepűrágók édes-keserű kenyerét választotta. Egy jó évtizeddel később, már Szamócaként – mint a szocialista filmsztár prototípusát – ismeri az egész Kárpát-medence és a nyugat. Közben sokat focizik: tévében, filmekben. Ezt követően 2002-ben a Hídember lesz, vagy Széchenyi, vagy mindkettő, de egy biztos, ő lesz a legnagyobb magyar színész (rosszakarók szerint a legnagyobb gázsijú magyar színész). Illetve a rendszerváltás óta végre nyíltan is vállalhatja a Teremtőt. Most vasárnap este, az idén 200-ik szülinapját ünneplő Újkígyós vendége volt. A repertoárt többek között Ady, Babits, József Attila, Pilinszky istenes verseit alkották.
Vala Eperjes Károly deákot, még a hetvenes évek elején a tanar szülei papnak szánták. Még sem lett az. Ráadásul, sokunk elragadtatására a csepűrágók édes-keserű kenyerét választotta. Egy jó évtizeddel később, már Szamócaként – mint a szocialista filmsztár prototípusát – ismeri az egész Kárpát-medence és a nyugat. Közben sokat focizik: tévében, filmekben. Ezt követően 2002-ben a Hídember lesz, vagy Széchenyi, vagy mindkettő, de egy biztos, ő lesz a legnagyobb magyar színész (rosszakarók szerint a legnagyobb gázsijú magyar színész). Illetve a rendszerváltás óta végre nyíltan is vállalhatja a Teremtőt. Most vasárnap este, az idén 200-ik szülinapját ünneplő Újkígyós vendége volt. A repertoárt többek között Ady, Babits, József Attila, Pilinszky istenes verseit alkották.
Szeptember végén mutatták be a Békéscsabai Jókai Színházban a Hippolyt, a lakáj című zenés darabot. A vígjáték különlegessége az volt, hogy két Kossuth-díjas művész is részt vett a darab színpadra állításában, Eperjes Károly, mint rendező, és Reviczky Gábor, mint Schneider Mátyás. Közkívánatra újra felcsendülnek a Bőg a tehén, a Köszönöm, hogy imádott, a Jaj, de jó a habos sütemény, vagy a Holdvilágos éjszakán című örökzöld melódiák.
A Békéscsabai Jókai Színház az „Ötödik évad” indulásakor megtámadta a nézők rekeszizmait. A Hippolyt, a lakáj – ahogy Tóbiás mondja: Hippodrom – a felhőtlen szórakozást hozza a mostanában nem mindig vidám hétköznapjainkba. Az egykori Hippolyt, Eperjes Károly rendezte előadás megfelel a várakozásnak. Régen volt – volt egyáltalán? – ennyi kitüntetett művész egyszerre a Jókai színpadán. Gulyás Levente által irányított zenekar, a már ismert fülbemászó dallamokkal teremti meg az alaphangulatot.
Eperjes Károly Kossuth-díjas rendezi a Jókai Színház évadnyitó előadását, a Hippolyt, a lakájt. A készülő előadásról beszélgettünk az első jelmezes próbát követően.
Elhagyja az Új Színház társulatát Eperjes Károly, ami azért meglepő, mert a Kossuth-díjas színművész baráti kapcsolatot ápol Dörner Györggyel, a teátrum új igazgatójával - írta keddi számában a Blikk. A művésznek ugyan március 31-ig kell választ adnia, távozik-e a társulattól, ám a lap szerint Pozsgai Zsolt főrendező nem lát esélyt arra, hogy náluk maradjon a Kossuth-díjas színész.