"ERDÉLYI MAGYARSÁG" címkével ellátott hírek
Kelemen Hunor szerint a romániai magyar többségű településeken elmarad a részvétel az országos átlagtól, ezért a politikus arra buzdított, hogy mindenki vegyen részt az európai parlamenti választásokon.
Kelemen Hunor szerint az erdélyi magyarok polgári kezdeményezései erősítik egymást.
Magyarország kolozsvári főkonzulátusán tartott csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be Lomnici Zoltán korább legfelsőbb bírósági elnök és Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő, hogy a jog és a nyilvánosság eszközeivel próbálnak tenni a terrorizmus vádjával elítélt Beke István és Szőcs Zoltán szabadon bocsátásáért.
Október elsejétől kezdődően megtarthatják a román órákat a magyar elemi iskolák tanítói, de pénzt már nem kapnak ezért - tájékoztatott pénteken a Maszol.ro portál, mely szerint "aknát hagyott maga után a múlt héten lemondott Valentin Popa oktatási miniszter".
Trianonra az autonómia a válasz, enélkül minden kisebbségpolitika csupán öncsalás - mondta Tőkés László, a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács (KMAT) elnöke a testület pénteki ülését követő sajtótájékoztatón, Budapesten.
Az erdélyi magyarság legfontosabb ügye az önrendelkezés - hangoztatta Tőkés László európai parlamenti képviselő, a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) elnöke a szervezet tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft