"ÉRETTSÉGI" címkével ellátott hírek
Az Oktatási Minisztérium tájékoztatása szerint rendben lezajlott a magyar írásbeli érettségi az egész országban. Ezzel párhuzamosan nyilvánosságra hozták a tételeket is.
Rendben megkezdődtek hétfőn reggel a középiskolákban a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségik - közölte az oktatási tárca.
Hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgákkal megkezdődnek a tavaszi érettségik: az első vizsganapon középszinten 1.130 helyszínen 83.109 diák, míg emelt szinten 55 helyszínen 2.357 vizsgázó ad számot tudásáról - közölte az oktatási tárca.
A kormány jelentést hallgatott meg az idei érettségi vizsgákról, hétfőn ugyanis a magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgával megkezdődik a tavaszi érettségi vizsgaidőszak - közölte a kormányszóvivő a szerdai tájékoztatón.
Ezekben a napokban a városok köztereit ellepik az érettségi előtt álló diákok, a bolond ballagók. Színt visznek a hétköznapokba.
Még nincs döntés a vasutassztrájk folytatásának időzítéséről - mondta Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke szerdán.
Kettős jubileumot ült az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskola. 1933-ban - sok egyéb iskola alapítási kísérlettel szemben - Orosházán is megindult a gimnáziumi tanfolyam, mely Musulin Béla nevéhez fűződik. Ez gyakorlatilag megalapozta a gimnáziumi képzést a városban. Azonban még hosszú és rögös út vezetett a jelenig, amikor már nem egy gimnáziumi tanfolyamról, hanem egy oktatási központról beszélhetünk. A hír6.hu a Táncsics múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszélgetett Blahó Jánossal, az iskola igazgatójával, aki azt vallja: van Táncsics-ethosz.
A tavaly tavaszinál nyolcszázzal többen jelentkeztek az idén érettségi vizsgára, így a május 5-én induló matúraszezonban várhatóan 125.546 diák ad majd számot tudásáról; a tételek biztonsága érdekében az ellenőrzési folyamatba egy pluszlépést épített be a szaktárca.
Az oktatási tárca támogatja Pálinkás József (Fidesz) javaslatát, amely szerint egy természettudományos tárgyból kötelező lenne az érettségi vizsga - erről maga Hiller István szakminiszter beszélt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft