"ÉRETTSÉGI" címkével ellátott hírek
Ma már a roma fiatalok 20 százaléka szerez érettségit - jelentette ki a cigány diákokat segítő Roma Oktatási Alap vezetője.
Végéhez közeledik az őszi érettségi időszak: az emelt szintű szóbelik után hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik.
Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődik a 2015/2016-os tanév őszi érettségi vizsgaidőszaka. November 20-ig 157 helyszínen 9042-en adnak számot tudásukról.
Szeptember 7-ig jelentkezhetnek a diákok az október-novemberi érettségi vizsgákra - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel.
A hétvégére már a Békéscsabai Vásárhelyi Pál Szakközépiskola végzős diákjai is fellélegezhetnek, ugyanis pénteken véget értek az utolsó szóbeli érettségi vizsgák. Az írásbelivel még májusban kellett megbirkózniuk a tizenkettedikeseknek, egy hónappal később pedig már a kezükben tartják a bizonyítványt.
Pénteken véget érnek a középszintű szóbeli érettségi vizsgák, ezzel lezárul a tavaszi matúraszezon.
Ma zárulnak az idei tavaszi írásbeli érettségik, a diákok délelőtt különböző idegen nyelvekből, délután pedig további központi követelményekre épülő tárgyakból tesznek vizsgát.
Miközben itthon hétfőn megkezdődött az idei érettségi szezon, megjelent egy hír, miszerint Nagy-Britanniában engedélyeznénk a Google keresőrendszer használatát az érettségi vizsgákon.
Ma reggel a matematika írásbelikkel folytatódnak az érettségik. Középszinten 1 252 helyszínen 77 236 vizsgázó, emelt szinten 84 helyszínen 3 696 diák ad számot tudásáról.
A magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbelikkel indultak a vizsgák. Középszinten 1 174 helyszínen 77 975, emelt szinten 50 helyszínen 1 904 vizsgázó tesz érettségit. A vizsga 240 perces, a feladatok megoldásának értékelése központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft