"ÉRETTSÉGI" címkével ellátott hírek
Van olyan érettségi tárgy, amiből Csongrád megyében csak egy tanuló vizsgázik középiskolai tanulmányai végén.
Hétfőn a magyar nyelv és irodalom valamint a magyar mint idegen nyelv írásbelikkel kezdődnek az idei érettségik. Az idei, június 26-ig tartó matúrán 1172 helyszínen összesen mintegy 115 300 diák ad számot tudásáról. A szabályok és követelmények az előző vizsgák óta nem változtak, de módosult a választható tárgyak köre.
A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival pénteken megkezdődött az idei tanév őszi érettségi időszaka - közölte az Oktatási Hivatal. A diákok együttesen közel 10 100 vizsgát tesznek le.
A kormány 1,8 milliárd forinttal összesen 11 ezer diákot támogat az Útravaló ösztöndíjprogram középiskolai és érettségi alprogramja keretében.
Az Oktatási Hivatal elfogadja azokat az igazolásokat, amelyeket azért adtak ki, mert az érettségi megszerzéséről szóló okleveleket nem kapják meg időben egyes határon túli diákok - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
Hétfőn folytatódnak az írásbeli érettségi vizsgák, a diákok fizikából és rajzból adnak számot tudásukról. Az írásbelik május 26-án zárulnak, ezt követik június 5-től az emelt, majd a középszintű szóbelik.
A Nyelvtudásért Egyesület szerint az idei, emelt szintű angol nyelvi érettségi hallás utáni szövegértés feladatairól szakmai fenntartások megfogalmazhatóak, de a valódi problémát a feladatok előzetes kipróbálásának és utólagos elemzések, korrekciók elvégzésének hiánya okozza. Ezek nélkül pedig a nyelvi érettségi nem tekinthető szakszerűen, megbízhatóan mérő vizsgának - emelték ki az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Budapest Főváros Kormányhivatala vizsgálja az angol emelt szintű érettségi technikai jellegű problémáival kapcsolatos, időben beérkezett beadványokat, de a feladatlapok és a hanghordozók szakmai minőségének vizsgálata nem feladatuk.
Rendben lezajlottak pénteken a középiskolákban a német írásbeli érettségik, a kormányhivatalok semmilyen fennakadást nem jeleztek a vizsgák lebonyolításában - közölte a köznevelési államtitkárság az MTI-vel.
Az angol nyelvi írásbelikkel folytatódnak ma reggel a tavaszi érettségik, az idegen nyelvből középszinten 1178 helyszínen 54 314-en, emelt szinten 122 helyszínen 9809-en vizsgáznak.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft