"ERKEL FERENC" címkével ellátott hírek
Erkel Ferenc Himnusz-megzenésítése mellett az egykori pályázatra beérkezett más pályaművek is megszólalnak szombaton a Magyar Nemzeti Múzeumban, az Erkel Ferenc Társaság és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának ünnepi hangversenyén a Himnusz születésének 175. évfordulója alkalmából.
A MÁV Szimfonikusok és az István Király Operakórus közreműködésével CD-felvétel készült Erkel Ferenc István király című operájának eredeti, helyreállított változatából - jelentette be a zenekar és az operatársulat pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.
Teljesen amerikai ez a zene, mondta egy, amúgy gitározással próbálkozó fej péntek este a Borsodi Blue Trió, békéscsabai buliján. Az édesbús-keserédes muzsika méltóképpen húzta le a nyári kiülős, parti koncertek alkonyreluxáját, mivel az olykor kísérleti bluesopusokban, remekül elmerülhetett az agyvizében az ember – akár egy tőkés réce az Élővíz-csatornában, ebihalakat keresve. De halak vagyunk mi is. Csak a Borsodi Laca a penge.
1823. január 22-én tisztázta le Kölcsey Ferenc Hymnus, a Magyar nép zivataros századaiból című költeményét, amely Erkel Ferenc zenéjével Magyarország nemzeti himnusza lett.
Megyejárás: a hír6.hu csapata ezúttal Gyulára látogatott el, ahol dr. Görgényi Ernő fideszes polgármesterrel beszélgettünk.
A hétvégi, gyulai táblaavatáson már megütközést keltett, hogy a 200 éve született Erkel Ferenc frissen felavatott portréja nem hasonlít a zeneszerzőre. Az alkotást megrendelő Erkel Társaság elnöke - iróniával fűszerezve - nyilatkozott a témáról a Gyula Tv-nek.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft