"ERŐS" címkével ellátott hírek
A Fidesz-KDNP stabilan őrzi vezető szerepét a pártok támogatottsági rangsorában, az ellenzéki pártok gyengültek, a bizonytalanok aránya ezzel párhuzamosan nőtt - közölte júliusi közvélemény-kutatása alapján a Századvég Alapítvány pénteken.
Magyarország most már erős ország anyagi értelemben, büszkeségében és nemzeti öntudatában is - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön a romániai Szatmárnémetiben, a magyar kormány támogatásával felújított Szent Alajos Konviktus átadásán.
Vannak sportágak, melyek eredményhirdetéseinél egyre gyakrabban hangzik el utoljára, hogy Marvel Team (Vésztő). A sportban járatosak természetesen tudják, hogy utolsónak mindig a versenyek győzteseit szólítják fel a dobogóra. Én a magam részéről abszolút el tudom képzelni, ha valaki ebben az összefüggésben hallja a csapat és a település nevét, legalábbis jobban belegondol a hallottakba, különösen, ha nem járatos az erős emberek sportjában.
Egy brit étterem szolgál jelenleg a világ legcsípősebb szendvicsével, amely számszerűsítve 2,3 millió scoville erősségű. Ennél talán többet mond, hogy duplakesztyűben kell készíteni "önvédelemből".
A nagy erejű földrengések képesek elmozdítani a távol fekvő vulkánokat is - derítette ki egymástól függetlenül két kutatócsoport, amely a jelenség tényében egyetért ugyan, ám az okokat másként magyarázza.
Rendkívüli mértékű sugárszennyezést észleltek az üzem alatti talajvízben. A tenger vizének radioaktivitása egyelőre nem nőtt.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy szerdán a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8.0-es (extrém) UV-B sugárzás várható.
Az erős nőkről - kamerák előtt és mögött egyaránt - szól az idei müncheni filmfesztivál, amelyen életműdíjjal tüntetik ki Michael Caine brit színészt.
Nyolcas erősségű földrengés rázta meg kedden Irán Pakisztánnal határos térségét - közölte az amerikai földtani intézet (USGS).
Egy halottja és legalább 86 sérültje van a Richter-skála szerinti 6,1-es erősségű szerdai tajvani földrengésnek - közölték az illetékes hatóságok.