"ÉRTÉKEK" címkével ellátott hírek
A Békés Megyei Önkormányzat a megyei értékek, illetve hungarikumok témakörében szervezett vetélkedőt általános iskolák felső tagozatos, továbbá középiskolás csapatok részére.
A keresztény gyökereket elvágni, a kereszténység értékeit el nem ismerni súlyos hiba - hangoztatta az igazságügyi miniszter hétfőn Esztergomban, a Becket Szent Tamás-emléknapon a jog és a kereszténység kapcsolódási pontjairól tartott előadásában.
A békéscsabai sportcsarnok területén 400 négyzetméteren mutatják be azokat a történelmi, kulturális és gasztronómiai értékeket, amelyek Békés megye életében jelentősek. A kiállítás egyik fővédnöke, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke nyitóbeszédében hangsúlyozta a vásár példaértékét, és azt, hogy a kiállítás mekkora fontossággal bír az értékek megőrzésében és ismertté tételében.
Április 5-én rendezték meg Békéscsabán a városaink, községeink, polgáraink című helytörténeti vándorkiállítás záró ünnepséget, melyet egy nagyszabású folklórfesztivál zárt.
Magyarország tizenkilenc megyéje mutatta be kultúráját és értékeit az első alkalommal megrendezett Magyar Értékek fesztiválján a budapesti Szent István téren.
Meglopta egy természetes halállal elhunyt ismerősét egy ötvenéves nő Szárligeten - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-t.
Húsz embert vettek őrizetbe Indiában egy svájci nőn elkövetett csoportos nemi erőszakkal összefüggésben.
A tulajdonos 15 értékes ékszert, gyémánttal, zafírral, gyöngyökkel kirakott fülbevalókat, gyűrűket és egy zsebórát tesz közszemlére.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés