"ESŐ" címkével ellátott hírek
Kettőre első, kettőre másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
A várható sok eső miatt két megyére és a fővárosra elsőfokú, hat megyére pedig másodfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Az ország keleti megyéiben zuhog majd a legtöbbet.
Négy északnyugati megye kivételével országszerte első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat a kiadós eső veszélye miatt.
Több megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki az erős szél, illetve a sok eső veszélye miatt szerdára. A katasztrófavédelem is arra hívta fel a figyelmet, hogy északnyugaton a szél, a középső és keleti országrészben a sok eső okozhat gondokat.
Az időjárás nagy hatással van mentális és érzelmi egészségünkre, a legfontosabb tényező pedig a világos órák száma – derült ki egy új, több tudományterületet érintő kutatásból.
Hiába vagyunk az úgynevezett nyárban, az utóbbi 3 napban nem mehettünk ki úgy az utcára, hogy ne kellett volna magunkkal vigyük az ernyőt. De állítólag, a következő néhány napban ismét a napsütésé lesz a főszerep. Állítólag...
A hétvégén szeles, borús, csapadékos időjárásra kell készülni. Néhol jelentős mennyiségű eső is lehullhat, estétől pedig az északi tájakon helyenként havazás is lehet.
Országszerte okozott gondokat a szerdai erős szél, illetve az intenzív esőzés, több helyen homokzsákokkal kellett védeni a házakat - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője csütörtök reggel az MTI-nek.