"ESŐZÉS" címkével ellátott hírek
További jelentős esőzésekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Több tucat embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván.
A román országos meteorológiai intézet vasárnap reggelig meghosszabbította a heves esőzések miatti másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést, amely elsősorban a Keleti Kárpátok térségére, így Székelyföld nagyobb részére is vonatkozik.
Házakat és gazdasági épületeket öntött el, autókat sodort el és közlekedési fennakadásokat okozott a Románia központi és keleti részén szerdán és csütörtökön lehullott nagy mennyiségű csapadék.
Első és másodfokú figyelmeztetéseket is kiadott szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.
A várható heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt Budapestre és több megyére is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Özönvízszerű esőzések és orkán erejű szélviharok söpörtek végig hétfőn az Egyesült Államok északkeleti partvidékén, a szövetségi fővárostól, Washingtontól a kanadai határon fekvő Maine államig.
Halálos áldozatokat követeltek tornádók és esőzések az Egyesült Államok déli és középnyugati államaiban a hét végén.
Az elmúlt húsz év legsúlyosabb esőzései, földcsuszamlásai és áradásai pusztítanak Peruban. A természeti csapás az ország lakosságának több mint felét sújtja. 78-an meghaltak, 20-an eltűntek és több mint 100 ezren váltak hajléktalanná az év eleje óta tartó katasztrófában.
Helyenként már csütörtök reggelig több eső esett le októberben, mint máskor egész hónapban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó