"ESŐZÉS" címkével ellátott hírek
Első és másodfokú figyelmeztetéseket is kiadott szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.
A várható heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt Budapestre és több megyére is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Özönvízszerű esőzések és orkán erejű szélviharok söpörtek végig hétfőn az Egyesült Államok északkeleti partvidékén, a szövetségi fővárostól, Washingtontól a kanadai határon fekvő Maine államig.
Halálos áldozatokat követeltek tornádók és esőzések az Egyesült Államok déli és középnyugati államaiban a hét végén.
Az elmúlt húsz év legsúlyosabb esőzései, földcsuszamlásai és áradásai pusztítanak Peruban. A természeti csapás az ország lakosságának több mint felét sújtja. 78-an meghaltak, 20-an eltűntek és több mint 100 ezren váltak hajléktalanná az év eleje óta tartó katasztrófában.
Helyenként már csütörtök reggelig több eső esett le októberben, mint máskor egész hónapban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.
A heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt két megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Az eredetileg tervezettnél húsz perccel később kezdődött el, nem sokkal később pedig félbeszakadt szombaton a 31. Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzése, mivel heves zápor nyomán nagy mennyiségű víz került a pályára.
Csaknem 200 repülőjárat indulását kellett elhalasztani a második napja tartó felhőszakadás miatt Pekingben, a vonatközlekedésben fennakadások vannak, a közúton közlekedők ugyancsak megszenvedik a hirtelen jött sok csapadékot.
A viharos szél és a tartós esőzés miatt országszerte figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat szombatra.