"ÉSZAK-KOREA" címkével ellátott hírek
Szilágyi Erzsébetet pecázni is elvitte Kim Ir Szen.
Csoma Mózes egyetemi docens, az ELTE koreai tanszékének vezetője szerint a legutóbbi interkontinentális ballisztikus rakéta felbocsátásával az észak-koreai rezsim az Egyesült Államokat akarja elrettenteni attól, hogy fegyvert alkalmazzon az ország ellen.
Észak-Korea sikeres kísérletet hajtott végre Hvaszong-15 típusú, új fejlesztésű interkontinentális ballisztikus rakétájával (ICBM), amely képes elérni az Egyesült Államok egész területét – jelentette be szerdán a világtól elzárkózó ország állami médiája.
Fedélzetén nyolc, vélhetően észak-koreai férfi holtestével sodródott partra egy hajó Japán partjainál - tudatták a helyi hatóságok hétfőn.
Donald Trump amerikai elnök hétfőn bejelentette, hogy kormánya Észak-Koreát a terrorizmust támogató államok listájára helyezi.
Az észak-koreai nukleáris és ballisztikus rakétaprogram fenyegetést jelent a NATO-ra és a partnerországokra, az atlanti szövetség azonban képes és kész válaszolni bármilyen agresszióra - jelentette ki Jens Stoltenberg, a katonai szervezet főtitkára kedden Brüsszelben.
Több mint kétszáz ember halhatott meg Észak-Koreában, amikor egy szeptemberi nukleáris robbantás után beomlott egy építés alatt álló alagút - jelentette közelebbről meg nem jelölt forrásokra hivatkozva kedden a japán Aszahi televízió.
Az amerikai védelmi miniszter szerint a diplomácia akkor a leghatékonyabb, ha "hiteles katonai erővel támogatják meg".
A rezsim ellenségeinek támadása mellett már a pénzszerzés is a céljuk az észak-koreai hackereknek, akik fiatalkoruktól alapos képzést és az elitnek kijáró ellátást kapnak.
Az Európai Unió újabb szankciókat fogadott el Észak-Koreával szemben.