"ÉSZAK-KOREA" címkével ellátott hírek
Szakértők szerint folytatódik az észak-korai atomprogram: nem állnak le a rakétákkal, és a szankciókat is kijátsszák.
Gyökeresen szakított eddigi gyakorlatával Kim Dzsong Un észak-koreai vezető: míg korábban szép szavakkal dicsérte a meglátogatott üzemek, illetve egyéb vállalatok munkáját, most mindenkit jól letolt, s azt mondta, szóhoz sem jut a dühtől. A váltásnak alighanem fontos politikai oka van.
Az egész világ ünnepli most a koreai-amerikai megállapodást, de az már most látszik, nagyon az út elején járnak a "tartós béke" megteremtésében. Az egyik legfontosabb kérdés, milyen biztonsági biztosítékokkal lenne elégedett Kim Dzson Un a nukleáris leszerelésért cserébe, hiszen atomfegyvere országa biztonsága mellett saját politikai rendszerének érinthetetlenségét is biztosítja. Még az is lehet, hogy a phenjani vezér átverte Trumpot - de akár országa sorsfordulója is lehet a mai nap.
Dwight D. Eisenhowerrel együtt 11 amerikai elnök vallott eddig kudarcot abban, hogy békét kössön Észak-Koreával - állapította meg a csúcstalálkozóról készített összeállításában az amerikai közszolgálati rádió (NPR).
Szeptemberben Vlagyivosztokban tarthatják majd meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető találkozóját, a Távol-keleti Gazdasági Fórum alkalmából - közölte hétfőn orosz parlamenti és diplomáciai forrásokra hivatkozva a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.
Elemzők szerint növekedtek a június 12-re, Szingapúrba tervezett csúcstalálkozó megtartásának esélyei.
Mike Pence szerint ha Phenjan nem mond le atomfegyvereiről, úgy végezheti, mint Líbia.
Az amerikai nyomásgyakorlás nem kedvez a két ország közötti párbeszédnek - figyelmeztetett Észak-Korea.
Felmerült, hogy szükség lesz-e amerikai katonákra, ha Dél-Korea és Észak-Korea tényleg békét köt végre. A dél-koreai elnök szerint maradnak a katonák ebben az esetben is.
Kínai turisták utaztak abban a buszban, amely Észak-Koreában lezuhant egy hídról.