"ÉSZAK-KOREA" címkével ellátott hírek
Steve Bannon, az amerikai elnök stratégiai főtanácsadója szerint az észak-koreai fenyegetésre nem létezhet katonai válasz.
Valószínűtlennek nevezte Salát Gergely Kína-szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában, hogy fegyveres konfliktusba keveredne egymással az Egyesült Államok és Észak-Korea.
Angela Merkel német kancellár és Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje is békés megoldást sürget Észak-Kora és az Egyesült Államok konfliktusában.
Frank Tibor Amerika-szakértő szerint növekszik a feszültség Észak-Korea és az Egyesült Államok között.
Phenjant a ballisztikus rakéták tesztelése miatt ítélte el a szervezet.
Észak-Korea szerint a Japán felé kilőtt rakéta interkontinentális volt, pontosan célba talált, és ezek után a világ bármely pontjára képesek csapást mérni.
Pár nappal azután, hogy agyhalottan hazaszállították, meghalt az Észak-Koreában 15 év börtönre ítélt Otto Warmbier.
Washington újabb szankciókat javasolt az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT) Észak-Korea ellen atom- és rakétaprogramja miatt.
Az Egyesült Államok hadereje azt tervezi, hogy egy harmadik repülőgéphordozót vezényel a Csendes-óceán nyugati részébe azzal a céllal, hogy elérje Észak-Koreánál, szüntesse be rakéta- és nukleáris programjának megvalósítását - közölte szombaton az Amerika Hangja (VOA) rádióállomás.
A Symantec szerint is az Észak-Koreához köthető Lazarus dobása volt a WannaCry.