"ÉTEL" címkével ellátott hírek
Vannak, akik nemcsak mernek nagyot álmodni, de ébredés után el is kezdik annak megvalósítását. Ilyen ember Oláh Imre, a gyulai Várkonyi Bisztró és Bár üzletvezetője is.
Konyhalátogatással egybekötött, a tálalószemélyzet tapasztalatai kapcsán szervezett tájékoztatót tartott Prohászka Béla és Dávidné Tóth Edit a Szabó Pál téri iskolában.
Nem számít bűncselekménynek Olaszországban, ha valakit az éhség késztet arra, hogy kis mennyiségű ételt – így határozott kedden az olasz legfelső bíróság.
Egészséges talajokat az egészséges életért - Ezzel a jelmondattal indul útjára 2015-ben a talajok nemzetközi éve, amely felhívja a figyelmet a tudatos és fenntartható talajművelés, tápanyag-gazdálkodás, és a nemzetközi összefogás fontosságára - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel pénteken.
A tök- bár a zöldségekhez sorolják, valójában gyümölcs. Az őszi tökfajták közül sokféle ismert: kék tök, keleti sütőtök, japán tök, laska tök és turbán tök. De a faragható hallowen tök – amelyet most már egyre több helyen árulnak – csak dísz.
Mi volt a kedvenc étele II. János Pál pápának és hogyan változott a vatikáni konyha menüje, amióta az argentin Ferenc pápára főznek? - ezt is elárulja David Geissernek, a svájci gárdisták szakácsának a könyve.
Száműzi a húst hamarosan újranyitó párizsi luxusétterme étlapjáról Alain Ducasse francia-monacói sztárszakács.
Menza – kikben jó, kikben kevésbé jó emlékeket ébresztenek, de nagyon kevesen vannak azok, akik nem tapasztalták meg, milyen egy iskolai étkezdében feltálalt borsófőzelék, túró gombóc, bolognai. A húsokra már kevésbé emlékszünk, de leginkább a disznóból készült pörköltek, raguk, a csirkecomb, ritkábban a hal volt az, ami a tányérokra került. Eddig. Mostantól már a vadételeket is megkóstolhatják a gyerekek, sőt, a tervek szerint havi egy alkalommal biztosan ehetnek szarvas illetve vaddisznó combból, lapockából készült finomságot. Mindennek az oka és forrása természetesen a Mintamenza Program.
Békés megye ízei „gyűltek össze” egy helyen szombaton, hogy az érdeklődők bátran tudjanak kóstolni, vásárolni és a termelőkkel, termékekkel ismerkedni. A rendezvény két napos, tehát aki szombaton nem tette tiszteletét Békéscsabán, a ligetben, annak még vasárnap lesz lehetősége meglátogatni a rendezvényt.
Hírek