"ÉTELOSZTÁS" címkével ellátott hírek
Még sötét volt, amikor az első rászorulók beálltak a sorba.
Szombaton, a karácsonyhoz közeledve ismét több száz adag ételt (babgulyás és bukta) osztott szét a hét esztendős Hét Krajcár Egyesület. A program az önkormányzat, és több helyi magánvállalkozó támogatásából valósult meg.
Nyolcszáz adag székelykáposzta fogyott el röpke húsz perc alatt vasárnap délben Szarvason, az Ótemplomi Szeretetszolgálat utcai ételosztásán. A sorban állók közül egy asszony úgy nyilatkozott: „Nem szégyen idejönni az ételhordóval, szégyelljék magukat azok, akik úgy gondolják, hogy 52 ezer forintos közmunkabérből normális ebédet lehet letenni a család asztalára!”
Advent időszaka a jócselekedetek, az önzetlen segítés időszaka. Ilyenkor mindenki a maga módján, a saját lehetőségei szerint segít a rászorulóknak, az elesetteknek.
A rászorulóknak osztottak ételt a belvárosban december 23. napján.
Advent időszaka a jócselekedetek, az önzetlen segítés időszaka. Ilyenkor mindenki a maga módján, a saját lehetőségei szerint segít a rászorulóknak, az elesetteknek.
Az ünnepi időszak alatt 13 ezer adag ételt oszt szét a rászorulók között Nyíregyházán és Szolnokon a Bige Holding Csoport.
1500 adag meleg ebédet és ugyanennyi tartós élelmiszercsomagot oszt szét a rászoruló családok között a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége a budapesti Blaha Lujza téren. Az ételosztásban részt vettek az Európai Bizottság által támogatott Pizza Effect gasztronómiai program táplálkozási szakemberei is.
Ötszáz adag ételt osztottak ki a rászorulóknak a Ferencvárosi Torna Club (FTC) futballistái az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársaival közösen csütörtökön Budapesten.
Mintegy ezer adag ételt osztott ki a Magyar Vöröskereszt Zala megyében, a Mura folyó áradása miatt bajba jutott településeken.