"EURÓ" címkével ellátott hírek
A Demokratikus Koalíció DK) európai parlamenti (EP-) választási programjának egyik prioritása, hogy Magyarországon minél hamarabb vezessék be az eurót - közölte pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt EP-listavezetője.
Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben. Az árfolyamgyengülés az euróval és a svájci frankkal szemben viszonylag szerény, a dollárral szemben pedig valamivel nagyobb mértéket öltött.
Szerbiában a svájcifrank-hitelesek tartozását euróra váltják, majd az így kapott összeg 38 százalékát leírják az állam, illetve a bankok terhére - döntött a szerb kormány kedden, az erről szóló törvényjavaslat pedig már a héten a parlament elé kerülhet.
Egyre több csehországi cég egymás között a hazai korona helyett inkább euróban üzletel. A cseh gazdasági kamara felmérése szerint az ilyen cégek aránya már meghaladja az összes cég 20 százalékát - írja az iDnes című cseh hírportál, amely megszerezte a gazdasági kamara országos felmérésének eredményeit.
Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon péntek reggel.
Lassan tizenöt éve, hogy az Európai Unió történetének legnagyobb bővítése megtörtént, amikor Magyarország is csatlakozott a közösséghez. Ugyanakkor az EU keleti tagállamai napjainkban inkább kelet felé tekintenek, Oroszországgal és Kínával fűzik szorosabbra a kapcsolatukat ahelyett, hogy például az euró bevezetésén gondolkodnának - olvasható a JP Morgan napokban kiadott elemzésében. Közben az EU is próbál új területek felé nyitni, így a következő években a jelenlegi tagállamok meggyőzése mellett a nyugat-balkáni bővítés is terítékre kerülhet.
Közel a történelmi csúcs.
Hároméves mélypontra került a forint, az elemzők már azt vizsgálják, elérhetünk-e a történelmi mélypontra.
Közel a 320 forintos euróárfolyam.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft