"EURÓ" címkével ellátott hírek
Közel a történelmi csúcs.
Hároméves mélypontra került a forint, az elemzők már azt vizsgálják, elérhetünk-e a történelmi mélypontra.
Közel a 320 forintos euróárfolyam.
A felzárkózás legfontosabb eszköze a versenyképességet támogató tagállami gazdaságpoltika, az euróövezeti tagság önmagában nem szünteti meg Európa keleti felének a lemaradását - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken Szófiában az Ecofin Tanács ülésén.
A magyarok által is igényelhető digitális állampolgársághoz egy saját kriptopénzen dolgoznak az észtek. Az Európai Központi Bank szerint ez veszélyes lehet az euróra.
Júliusi szintre süllyedt az euró a dollárral szemben és két százalék mínuszba került a madridi értéktőzsde irányadó mutatója azután, hogy a katalán parlament függetlenségi pártjai pénteken megszavazták a független Katalán Köztársaság létrehozását célzó javaslatot.
Az euró bevezetése a dél-európai országok sorsára juttatná a kelet-közép-európai országokat Hans-Werner Sinn közgazdász professzor, a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének egykori elnöke szerint.
Magyarország egyelőre nem kívánja sürgetni az euró bevezetését, mert amíg a magyar gazdasági fejlettség nem éri el a megfelelő szintet, a csatlakozás vesztese lehet. "Lehet eurónk, de mostanában azért nem lesz" - mondta a nemzetgazdasági miniszter Tusnádfürdőn a KarcFM-nek.
Románia letett arról, hogy 2019-ben bevezesse az eurót, egy új csatlakozási céldátumot pedig csak jövőre a következő kormány fog meghatározni - írta a Profit.ro portál szerdán.