"EURÓPA" címkével ellátott hírek
Négy országot érintő európai körútra indul pénteken Mike Pompeo amerikai külügyminiszter - jelentette be szerdán a washingtoni külügyminisztérium.
Európa biztonsági szempontból egy rendkívül negatív spirálba került - mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.
A kis országok menthetik meg a szabadságot Európában - mondta Yoram Hazony izraeli filozófus, a jeruzsálemi Herzl Intézet igazgatója a Hetek közéleti hetilapnak nyilatkozva.
Súlyos bajok gyötrik Európát, harcolni kell érte, és küzdeni kell a multilateralizmusért, a nemzetközi ügyek egyetértésen, többoldalú megállapodásokon alapuló formálási módjának megőrzéséért is - mondta Angela Merkel német kancellár szombaton az 55. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC).
Mindenki erős és sikeres Európát akar, de eltérően ítéli meg, hogyan lehet ezt elérni - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.
Miniszterek és államtitkárok részvételével fórumsorozatot indít a kormány Európa jövőjéről - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteken az MTI-vel.
A bevándorláspárti és a bevándorlásellenes európai képviselők csatája még nem dőlt el, a mérkőzést meg kell vívni, és májusban az európai parlamenti (EP) választáson meg kell változtatni az európai politikát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Az Alibaba alapítója szerint minimum két évtizedig tart majd a Kína–Amerika kereskedelmi háború, és ennek Európa is áldozatául eshet.
Az európai szélsőjobb, ahelyett, hogy elszigetelten, továbbra is Európa szégyenpadján ülne, homloktérbe került, és központi szerephez jutott Európában - jelentette ki Alexisz Ciprasz, Görögország miniszterelnöke kedden, az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén.
Európa felé tolódott el idén a kínai befektetések súlypontja, a Kínából Amerikába irányuló működőtőke értéke jelentősen csökkent. Az újonnan bejelentett kínai M&A-tranzakciók értéke globálisan mintegy harmadával csökkent az első fél évben az előző hat havihoz képest - derül ki a Baker McKenzie jogi iroda nemzetközi elemzéséből.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft