"EURÓPA PARLAMENT" címkével ellátott hírek
Éppen csak, de átment az Európai Parlament (EP) jogi bizottságán az a törvénytervezet, ami a szakemberek szerint felszámolná a szabad internetet és eltüntetné belőle a kreativitást.
Még nem volt harminc esztendős, már ott ült a Parlamentben (2002-2014), még nem volt negyven esztendős, mikor Békés megye kormánybiztosa (2011) lett, napjainkban pedig Brüsszelben él (2016), mint az Európai Parlament egyik magyarországi képviselője (2014), tizenketted magával az Európai Néppárt frakciójában.
„Komoly lehetőség a hazai mezőgazdaság számára, hogy a méhészeti ágazat helyzetéről szóló jelentést egy magyar néppárti képviselő készíti el az Európai Parlamentben” - jelentette ki Erdős Norbert fideszes politikus az „Európai méhészeti ágazat előtt álló kilátások és kihívások” című jelentés hivatalos bemutatását követően Brüsszelben. A képviselő hozzátette, nagy öröm számára, hogy a jelentés bemutatott tervezetét a képviselőtársak és az Európai Bizottság főigazgató-helyettese pozitívan fogadtak, és a szöveg már most jelentős támogatással bír.
Az Európai Parlament szerda délután 393 igen szavazattal elfogadta a magyar jogállamiság leépülése miatt aggódó határozatát.
Az EP kedden délben szavaz a tavaly kötött globális klímavédelmi megállapodás uniós ratifikálásáról. Az ünnepélyes aláírás előtt felszólal Ban Ki Mun ENSZ főtitkár, Ségolène Royal francia környezetvédelmi miniszter és a COP21 elnöke, Jean-Claude Juncker az Európai Bizottság és Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke, valamint a frakcióvezetők.
Az Európai Parlament kedden elfogadott egy állásfoglalást, amelyben azt kérték a britektől, hogy azonnal jelentsék be kilépési szándékukat.
Az európai mézfronton zajló legfrissebb műveletekről számolt be portálunknak Erdős Norbert, az Európa Parlament néppárti frakciójának tagja. A Dél-alföldi régió képviselője ismertette: a közelmúlt egyik nagy visszhangot kiváltó eseménye volt Brüsszelben az, hogy a Kelet-európai méztermelők demonstrációt tartottak egyre romló helyzetükre irányítva ez által az apparátus figyelmét. A magyarok mellett a cseh, lengyel, szlovák, horvát és szlovén termelők tüntettek a dömpingáron megjelenő importméz ellen.
Az Európai Parlament vitát folytatott Magyarországról. Felszólalt Orbán Viktor is. A vitáról időrendben számolunk be az MTI hírei alapján.
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris üléshetének hétfő délutáni megnyitásakor Martin Schulz EP-elnök bejelentette: a magyar miniszterelnök jelezte szándékát, hogy részt vesz az EP kedd délutáni vitájának abban a szakaszában, amikor "a magyarországi helyzet" szerepel napirenden.
Az Országgyűlés nem szabályozta, hogy az európai parlamenti választáson induló pártok mennyit költhetnek a kampányukra, így a pártok dönthetnek arról, mennyi pénzt fordítanak jelöltjeik, illetve pártjuk népszerűsítésére.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó