"EUROZÓNA" címkével ellátott hírek
Lassan tizenöt éve, hogy az Európai Unió történetének legnagyobb bővítése megtörtént, amikor Magyarország is csatlakozott a közösséghez. Ugyanakkor az EU keleti tagállamai napjainkban inkább kelet felé tekintenek, Oroszországgal és Kínával fűzik szorosabbra a kapcsolatukat ahelyett, hogy például az euró bevezetésén gondolkodnának - olvasható a JP Morgan napokban kiadott elemzésében. Közben az EU is próbál új területek felé nyitni, így a következő években a jelenlegi tagállamok meggyőzése mellett a nyugat-balkáni bővítés is terítékre kerülhet.
Az eurozóna 19 pénzügyminisztere döntött hétfőn a júniusi startról. Korábban március volt a kezdet céldátuma, de elhúzódott a német kormányalakítás, ezért csúszik a nagy projekt.
Novemberben kissé romlott a gazdasági hangulat a 28 tagállamból álló Európai Unióban (EU), de ugyanilyen mértékben javult a 18 tagállamból álló eurózónában az Európai Bizottság (EB) csütörtöki közleménye szerint.
Októberben éves szinten 0,4 százalékos infláció volt az eurózónában a szeptemberi 0,3 százalékos éves infláció után - szerepelt az Európai Unió statisztikai hivatalának, az Eurostatnak pénteki közleményében.
Romlott júliusban a gazdasági hangulat a 28 tagállamból álló Európai Unióban (EU), de kissé javult a 18 tagállamból álló eurózónában.
A bruttó hazai termék (GDP) 38,8 százalékáról 39,4 százalékra emelkedett az Európai Unió tagállamai által beszedett adó mennyisége 2011 és 2012 között - tudatta hétfőn az unió statisztikai hivatala, az Eurostat.
Az 28 tagállamból álló Európai Unióban nőtt, a 18 tagállamból álló szűkebb eurózónában csökkent az ipari termelés 2014 januárjában 2013 decemberéhez képest - tette közzé legfrissebb adatait az EU statisztikai hivatala, az Eurostat.
Októberben 12,1 százalékra csökkent a munkanélküliség az eurózónában a szeptemberi 12,2 százalékról. A teljes, 28 tagállamból álló Európai Unióra vonatkozó munkanélküliség nem változott, továbbra is 10,9 százalékon áll - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.
Újabb viták hátráltatják az európai bankunió létrehozását, Németország ugyanis szigorítani akar a betétesek mentésére kialakított szabályokon. Berlin főleg azért aggódik, mert az Európai Unió pénzügyi helyzete még mindig kritikus. Ugyanerre figyelmeztetett a Nemzetközi Valutaalap is, az IMF adóemelést javasol az eurózóna országainak. A tervezett bankunióról hétfőn tárgyal az uniós pénzügyminiszterek tanácsa - írta a híradó.hu.
A második negyedévben 0,1 százalékkal csökkent a foglalkoztatottság a 17 tagországot magába foglaló eurózónában negyedéves összevetésben, miután már az első negyedévben is 0,4 százalékkal apadt a munkában állók száma - jelentette pénteken az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft