"ÉVADNYITÓ" címkével ellátott hírek
A Békéscsabai Jókai Színház augusztus 23-án tartotta meg évadnyitó társulati ülését, melyet a színház teljes stábja mellett jelenlétével megtisztelt Szarvas Péter, a város polgármestere és Túriné Kovács Márta, az Oktatási, Közművelődési és Sport Osztály vezetője.
A tartalmas előző évadot mozgalmas nyár követte, és gazdag repertoárt ígér 2016-17-re is közönségének a Békéscsabai Jókai Színház. Az augusztus 22-ei évadnyitón Seregi Zoltán igazgató vont mérleget a Csabai Nyár és a Szarvasi Vízi Színház előadásairól, majd ismertette a következő szezon műsortervét. (Niedzielsky Katalin tudósítása)
Zsúfolásig megteltek pénteken este a Szarvasi Vízi Színház széksorai. A több mint ezer férőhelyes nyári teátrum a Békéscsabai Jókai Színház Légy jó mindhalálig! című musicaljével kezdte meg az évadot. Idén hetven előadást láthat a közönség, ráadásul ezek felét ingyenesen.
Nyilvános évadnyitó társulati ülésre várják a színházbarátokat szeptember 9-én, 17 órai kezdettel a Jókai Színház előtti térre, ahol ízelítőt adnak az új évad műsorából.
Szeptember utolsó szombatján tartotta nyilvános évadnyitó társulati ülését a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. A hagyományok szerint a 2014/15-ös évad bérletes kínálatában négy új előadással várják az óvodai és iskolai csoportokat.
Takaros karámban, puha homokon sétál két ló a Békéscsabai sétálóutcán, pontosabban a Jókai színház előtt. A járókelők megállnak, mosolyogva nézik a két jószágot, a bátrabbak közelebb mennek, megsimogatják a kíváncsi patások fejét, esetleg megkínálják őket almával, sárgarépával. Azt már megszoktuk, mi, csabaiak, hogy a színház mindig kitalál valamit. Volt már itt körhinta, hajó, számtalan, a teátrum színpadán bemutatott darabra emlékeztető díszletelem. Na de hogy lovak?
Kötetlen, családias hangulatban, feleségek, férjek, gyerekek részvételével tartotta évadnyitó társulati ülését a Békéscsabai Jókai Színház Szanazugban. Több szempontból is különleges lesz a következő, 60. évad. A színház 60 éve rendelkezik önálló társulattal.
A tavalyi sikeres szabadtéri évnyitó után idén ismét lezárják az Andrássy út Magyar Állami Operaház előtti szakaszát, mert ma a közönség itt kísérheti figyelemmel a dalszínház Wagner 200 című eseményét.
A Békéscsabán működő Színitanház hallgatói is megkezdték a 2013/14-es tanévet. Az Ibsen Ház udvarán tartott évnyitó meglehetően érdekesre sikeredett, hiszen ezúttal nem a diákok készültek műsorral, hanem a tanárok.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft