"EXTRÉM HIDEG" címkével ellátott hírek
Üresen állnak a szupermarketek polcai Angliában, az akadozó áruszállítás miatt a legtöbb ki sem nyit a szigetországot maga alá gyűrő ítéletidőben.
Sokaknak azért kell meghalniuk, mert nincs elég tüzelőjük.
A meteorológiai tavasz első napjára virradóra többfelé mínusz 20 Celsius-fok alá csökkent a hőmérséklet, Baranyában volt a leghidegebb - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel a Facebook-oldalán.
Kiállta a próbát a korábban megerősített hajléktalanellátási rendszer, továbbra is elegendő hely áll a rászorulók rendelkezésére - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság szerdán az MTI-vel.
Az extrém hideg miatt az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Lesz, ahol -22 fokig süllyed majd a hőmérő higanyszála.
Járőröző rendőrök figyeltek fel egy férfira, aki egyedül gyalogolt a hidegben Mezőkovácsházán.
A sokéves átlagnál lényegesen, helyenként több mint 10 Celsius-fokkal alacsonyabbak a most mért és a következő napokban várható nappali legmagasabb és az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékleti értékek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI megkeresésére.
Délben életbe a lépett a vörös a kód a várható extrém hideg időjárás miatt. Az előrejelzések szerint a következő napokban nappal is mínuszok lesznek, éjszakánként pedig mínusz 20 fok is előfordulhat. A vörös kód azt is jelenti, hogy fokozottan figyelnek a hajléktalanokra és az egyedül élőkre.
A következő napokban várható extrém hideg idő miatt az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombat déltől vörös kód riasztást léptet életbe.
A jövő héten várható extrém hideg miatt jövő vasárnapig felfüggeszti a számlatartozások miatti kikapcsolásokat az E.ON Hungária Zrt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft