"FA" címkével ellátott hírek
Egy magyar-finn-osztrák kutatócsoport infravörös lézerszkennerrel vizsgálta, mi történik a fák lombjával, ha leszáll az éj, a tudósok arra jutottak, hogy a fák is alszanak.
Több mint háromezer milliárd fa van a Földön az új tudományos becslések szerint, a korábban vélt 400 milliárd nyolcszorosa.
A korábbi elképzelésekkel ellentétben fákon élt az első főemlős, a Purgatorius - erre a következtetésre jutottak a Yale Egyetem kutatói, akik vizsgálataikról az Amerikai Nemzeti Tudományos Akadémia folyóiratában, a PNAS online kiadásában számoltak be.
Az Európai Uniónak semmi köze nincs ahhoz, hogy Magyarországon milyen fák nőnek - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán Kunhegyesen tartott sajtótájékoztatóján.
Óriási fapusztulást okoztak a téli esők és viharok Nagy-Britanniában - mutatta ki a felmérés, mely szerint az utóbbi húsz év legnagyobb faveszteségét szenvedték el az ország erdői.
Szervezett túrán kereshetik fel a természetbarátok az ország eddig ismert legvastagabb fáját szombaton a gemenci erdőben - közölte az erdőgazdaság az MTI-vel.
Sok olyan faanyag van az erdőkben, amelyből már sem bútor, sem tüzelőnek való fahasáb nem készíthető, aprítéknak azonban kiválóan alkalmasak.
Kutatók szerint az amerikai hidegrekordok pozitív hatása, hogy elpusztítja a fák kártevőit, amelyek a klíma melegedésével fenyegetően elszaporodtak.
A falopással gyanúsítható férfit egy természetvédelmi őr tartóztatta fel. Az ügyben a Gyulai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indít.
Gyomaendrődön Európa hírű galambkiállítás volt a hétvégén (november 9-11.). Ezen a kiállításon mintegy 1280 galambot láthattak az érdeklődők, a magyar tenyésztők mellett német, osztrák, román és szlovák tenyésztők is elhozták legszebb galambjaikat. A gyomaendrődi Varga Lajos Sportcsarnokban megtartott kiállítás házigazdája a Magyar gfalamb és Kisállattenyésztők 243. számú Egyesülete Gyomaendrőd volt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft