"FACEBOOK" címkével ellátott hírek
A jövőben a képek és bejegyzések mellett akár üzleti titkokat is megoszthatunk a legnagyobb közösségi oldalon. Sőt, komoly pénzügyi tranzakciókat is bonyolíthatunk, ám erre hasznos lehet felkészülni.
Knyihár József bejegyzése a Facebook Békéscsaba kötetlenül csoportjában enyhén szólva is kiverte a biztosítékot.
A Facebook azután, hogy a hozzászólásoknál engedélyezte a GIF-ek használatát, most egy új funkcióval rukkolt elő: a mobilos alkalmazás kamerájával hamarosan GIF-eket is rögzíthetünk. Majdnem bármibe mernénk fogadni, hogy a bevezetés után tele lesz izgő-mozgó képekkel az üzenőfal.
Németországban pénteken megszavazták azt a törvényt, ami alapján a közösségi oldal, ha nem távolít el egy kártékony tartalmat, például gyűlöletbeszédet tartalmazó kiírást, akkor akár 15 milliárd (!) forintnyi bírságot is fizethet. Bejegyzésenként.
Az internetes felületeken megjelent jogellenes gyűlöletbeszédet tartalmazó bejegyzések 94,5 százalékát távolították el a platformokról az elmúlt egy évben Magyarországon, ami a 24 vizsgált uniós tagállam közül a legmagasabb arányt jelenti - közölte az Európai Bizottság.
Sajnálatos módon a május sem telik el anélkül, hogy ne kelljen aktiválni a Facebook személyes biztonságot ellenőrző funkcióját.
A potenciálisan állami pénzekből finanszírozott információterjesztés, közvélemény állami manipulálása ellen hirdetett harcot csütörtökön a tanulmányában az igazi civilek mellett kiálló Facebook. A facebookos haditerv rosszul jöhet majd minden olyan kormánynak (és csatlós hírszájtjainak), amely időről időre hamis állítások terjesztésével száll be a hírversenybe. Érdekes fejlemény ez itthonról nézve is, főleg így, a közelgő választások előtt.
Az edzést ragályossá tudják tenni a közösségi oldalak.
A katasztrófa sújtotta területen biztosítana ingyen internetet a Facebook új fejlesztése. A Tether-tenna nevű helikopter hónapokig maradna a levegőben, ezzel segítve a mentőszervezeteknek és a bajba jutott embereknek.
A Facebook még éppen csak belevágott a virtuális valóság legkezdetlegesebb verziójába, de Mark Zuckerberg már jóval előrébb gondolkodik: a közvetlen agy-gép kapcsolaton.