"FACEBOOK" címkével ellátott hírek
Hétköznapi jelenség, hogy általános iskolás gyerekeknek is van okostelefonja, vagy szórakozás céljából kapnak kézbe tabletet otthon, a Facebook ezért is készített a 6 és 12 év közöttiek számára egy üzenetküldő alkalmazást. A Messenger Kids kicsiknek szól, de a szülőkre is gondolt, ők tudják ugyanis engedélyezni, hogy az alkalmazással kivel beszélhetnek a gyerekek.
Megszólalt a Facebook alapítója, miután Donald Trump egy rövid, de egyértelmű kirohanást tett a közösségi oldal ellen. Mark Zuckerberg némi kétoldalú helyretétel után Trumpnak is odaszúrt.
Több mint 2 milliárd ember használja aktívan. Több adatot halmozott fel rólunk 11 éves fennállása óta, mint amennyit az egész emberiség az írásbeliség óta. Néhány mérnöktől függ, hogy mi jelenhet meg a hírfalunkon. A Facebookon több mint egy órát töltünk naponta. Összefoglaltuk, hogyan jutottunk idáig, és hogy mi történik velünk valójában a Facebookon.
Hamarosan újabb lehetőséget kapnak a felhasználók arra, hogy eltüntessék túlságosan sokat posztoló ismerőseiket, rajongói oldalakat vagy csoportokat a Facebook-hírfolyamból – akár csak ideiglenesen.
A spanyol adatvédelmi hatóság (AEPD) 1,2 millió euróra (367 millió forint) büntette a Facebook internetes közösségi oldalt a felhasználók adatainak engedély nélküli reklám célú felhasználása miatt - közölte hétfőn döntését a hatóság.
A Facebook nemrég olyan céget vásárolt fel, amelynek technológiájával felvett és élő videókat is lehet manipulálni, azokra illeszteni valamit, vagy eltüntetni onnan részleteket. Elsőre ijesztőnek tűnik, de nem kell arra gondolni, hogy a közösségi oldalra rossz célokra használja.
A jövőben a képek és bejegyzések mellett akár üzleti titkokat is megoszthatunk a legnagyobb közösségi oldalon. Sőt, komoly pénzügyi tranzakciókat is bonyolíthatunk, ám erre hasznos lehet felkészülni.
Knyihár József bejegyzése a Facebook Békéscsaba kötetlenül csoportjában enyhén szólva is kiverte a biztosítékot.
A Facebook azután, hogy a hozzászólásoknál engedélyezte a GIF-ek használatát, most egy új funkcióval rukkolt elő: a mobilos alkalmazás kamerájával hamarosan GIF-eket is rögzíthetünk. Majdnem bármibe mernénk fogadni, hogy a bevezetés után tele lesz izgő-mozgó képekkel az üzenőfal.
Németországban pénteken megszavazták azt a törvényt, ami alapján a közösségi oldal, ha nem távolít el egy kártékony tartalmat, például gyűlöletbeszédet tartalmazó kiírást, akkor akár 15 milliárd (!) forintnyi bírságot is fizethet. Bejegyzésenként.