"FACEBOOK" címkével ellátott hírek
Rájár a rúd a Facebookra, elsősorban a közösségi oldal biztonsága miatt. Legutóbb legalább 81 ezer felhasználó adatai kerültek rossz kezekbe.
A hivatalosan "digitális adó" néven futó új, egyelőre még csak tervként élő teherrel az összes nagy techvállalatot sújtanák, megkapná a nyakába a Google és az Amazon is.
A Facebook akár 1,66 milliárd dolláros bírságot is kaphat az ír adatvédelmi hatóságtól, miután mintegy 50 millió felhasználói fiókot érintő biztonsági problémára derült fény.
Biztonságos munkakörülményekről álmodni sem mernek, de a már elszenvedett traumák feldolgozásához sem kapnak segítséget.
Szövetségesre találhat egymásban a mostanság gyengélkedő kapcsolatban élő amerikai és európai vezetés a nagy webes vállalatok túlzottnak vélet hatalma elleni küzdelemben. Most egy olyan dokumentum jutott az amerikai sajtó kezébe, mely a Donald Trumpnak nem tetsző Facebook és Google elleni "ráhatás" eszközének tűnik.
Számos európai hírügynökség az anyagaik "lerablásával" vádolta meg kedden a Facebookot és a Google-t, rámutatva, hogy az internetes óriásvállalatoknak a jelenleginél sokkal többet kellene fizetniük a sajtócégeknek a tartalmak után.
A közösségi oldal fejlesztői már tesztelik, hogyan lehetne összehozni, vagy legalábbis közelíteni egymáshoz az egymással kapcsolatban nem álló embereket.
Elsősorban a Facebook-oldalak kezelőit érinti, de magánszemélyek számára is kellemetlenségeke okozhat az a rendszerhiba, amely miatt eltűnnek bejegyzések a közösségi oldalról.
A Facebook több mint 652 oldalt, csoportot, platformot, a Twitter pedig 284 "gyanús" fiókot távolított el, a törölt tartalmak többsége iráni, kisebb részük orosz eredetű volt - jelentette be kedden este Nathaniel Gleicher, a Facebook kiberbiztonságért felelős vezetője, valamint hivatalos blogján a Twitter.
Az oldalba épített extraként és nem önálló alkalmazásként képzeli el saját társkeresőjének jövőjét a Facebook. Az új funkcióról most több új információ is kiszivárgott.