"FAGY" címkével ellátott hírek
Károkat okoztak az előző heti fagyok a gyümölcsösökben, a szakemberek szerint a kajszi- és őszibarack esetében a gazdáknak termésvesztéssel kell kalkulálniuk.
Először csökkent fagypont alá a hőmérséklet kétméteres magasságban a 2017/18-as őszi-téli idényben: a Nógrád megyei Zabarban mínusz 0,6 Celsius-fokot mértek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Nem hogy nem árt a havazás a hazai gyümölcsfáknak, még használhat is nekik - közölte a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN).
A hajléktalanokat ellátó intézmények kihasználtsága elérte, illetve meg is haladta a száz százalékot, de továbbra is befogadnak minden veszélyeztetett helyzetben lévőt - mondta Lőrincz Norbert, a Hajléktalanokért Közalapítvány (HKA) kuratóriumának elnöke szombaton az MTI-nek.
Az extrém hideg idő miatt továbbra is a fél országban figyelmeztetés van érvényben.
Békésszentandráson, a Szent László utcán tegnap 19 óra után néhány perccel egy magatehetetlen férfin segítettek a Szarvasi Rendőrkapitányság járőrei.
Tartós, több napig tartó erős fagyok idején nem csak a táplálék, de a folyadék pótlása is kritikus tényezővé válik a madarak számára. Folyékony halmazállapotú vizet találni télen gyakran sokkal nehezebb, mint élelemhez jutni. Az ivás különösen a mind gyakrabban csapadékmentes teleken okoz gondot a madaraknak, amikor fagyott havat vagy zúzmarát sem tudnak csipegetni. Ezért a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kéri a lakosságot, hogy az etetőkön itatók működtetésével is segítsük a madarakat.
A Nógrád megyei Zabaron -1,2 fokig hűlt a levegő ma reggel. A napokban azonban felmelegedés kezdődik.
Szerdától egyre hidegebb levegő érkezik fölénk, pénteken egy mediterrán ciklon teheti emlékezetessé az időjárást.
Lengyelországban 24 halálos áldozata van az év eleji fagyhullámnak - közölte hétfőn a varsói kormány sajtóosztálya.