"FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ" címkével ellátott hírek
Az opioidok fogyasztásával függött össze minden ötödik fiatal felnőtt halála az Egyesült Államokban 2016-ban egy új tanulmány szerint.
Kiderült, hogy az egyszerű ibuprofén vagy paracetamol másra is hat, nem csak a fájdalomra.
Az énekes otthonában lett rosszul és halt meg április 21-én, amerikai médiaértesülések szerint gyógyszerfüggőséget okozó oxikodon hatóanyagú fájdalomcsillapítót találtak a boncoláskor Prince szervezetében. Az értesülést hivatalos forrásból nem erősítették meg.
Meg nem erősített hírek szerint egy kannabiszalapú fájdalomcsillapító gyógyszer tesztelése közben került kritikus állapotba hat ember Franciaországban, egyikük kómában fekszik.
Meg nem engedett reklámtevékenységet folytatott a GlaxoSmithKline Gyógyszer- és Egészségvédelmi Termék Kft., amikor televíziós reklámjaiban azt állította, hogy a Panadol Rapid fájdalomcsillapító tabletta 5 percen belül hatni kezd. Emiatt a vállalkozást 2,3 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).
Megégethet bennünket a nap, feltörheti sarkunkat a cipő, megcsíphet a méh vagy a szúnyog, megvághatja talpunkat egy kagyló – számos sérülés érhet minket utazás, nyaralás alatt is. Mit érdemes magunkkal vinni, illetve mire kell figyelni, ha külföldre utazunk?
Két elterjedt, vény nélkül kapható gyógyszer, az ibuprofen és a diklofenák enyhén növelheti a szívproblémák kockázatát, ha hosszú időn át, nagy dózisban szedik őket.
A szex enyhítheti a fejfájást - állapították meg német kutatók.
Halálos kimenetelű agyhártyagyulladást okoztak gombával fertőzött gyógyszerek öt betegnél az Egyesült Államokban. Hét szövetségi államban összesen 47-en betegedtek meg, de a meningitisznek ez a formája nem fertőző, hangsúlyozták a hatóságok. A legtöbb esetet Tennessee államban regisztrálták. Tudósok becslése szerint összesen mintegy 34 ezren betegedhetnek meg az országban.
Nagyobb a halláskárosodás kockázata azoknál a nőknél, akik hetente legalább kétszer vesznek be olyan fájdalomcsillapítókat, mint az ibuprofen vagy az acetaminofen - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés