"FAÜLTETÉS" címkével ellátott hírek
Ebben az évben, március utolsó napján, egy csodálatos napsütéses délután került sor a Születésfa ültetésre Füzesgyarmaton.
Mezőberényben 81 gyermek szülője kapott értesítést, hogy 2017. április 26-án faültetésre hívja és várja Mezőberény a Medvefejes tó partjára.
Az idén új helyszínen, a Medvefejes tónál ültették a kis fákat a szülők, nagyszülők Mezőberényben.
Újkígyós már több éve vesz részt a Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát elnevezésű akcióban, ennek megfelelően idén, november 14-én a 2014-ben született gyermekeknek ültetnek facsemetét a város területén.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság folyamatosan gondoskodik a kezelésében lévő területek fásításáról. Tavaly ősszel és idén tavasszal összesen 250 ezer facsemetét ültettek és 100 mázsa makkot vetettek - írta a kmnp.hu, a Körös-Maros Nemzeti Park honlapja.
A „Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát!” - akció keretében idén közel háromezer, a mozgalom indítása óta több mint tízezer facsemetét ültettek már el – ismertette kedden a gemenci erdőgazdaság.
Kétegyháza Nagyközség képviselő-testülete még 2012-ben döntést hozott egy egységes településképről, melynek keretében jelentős forrásokat különített el a régi fák kivágására és pótlására.
A 2011 és 2012-ben született gyermekek tiszteletére kilencvenhét magyar kőris és nagylevelű hárs ültetésére került sor május 3-án Füzesgyarmaton.
Immár 3. alkalommal került sor faültetésre a „ Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát” program keretében Mezőberényben, a Hosszú-tó partján. Siklósi István polgármester kezdeményezésére 2011-ben kapott először a város a Gemenci Erdő-és Vadgazdaság Zrt.-től facsemetéket, és azóta is az előző évben született gyermekek számával azonos kis fát adnak ajándékba.
Egész erdőt ültetett és azzal több mint 500 hektár dzsungelt teremtett egy férfi egymaga Indiában.