"FAÜLTETÉS" címkével ellátott hírek
a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkjához vezető bekötőúton.
Ebben az évben, március utolsó napján, egy csodálatos napsütéses délután került sor a Születésfa ültetésre Füzesgyarmaton.
Mezőberényben 81 gyermek szülője kapott értesítést, hogy 2017. április 26-án faültetésre hívja és várja Mezőberény a Medvefejes tó partjára.
Az idén új helyszínen, a Medvefejes tónál ültették a kis fákat a szülők, nagyszülők Mezőberényben.
Újkígyós már több éve vesz részt a Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát elnevezésű akcióban, ennek megfelelően idén, november 14-én a 2014-ben született gyermekeknek ültetnek facsemetét a város területén.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság folyamatosan gondoskodik a kezelésében lévő területek fásításáról. Tavaly ősszel és idén tavasszal összesen 250 ezer facsemetét ültettek és 100 mázsa makkot vetettek - írta a kmnp.hu, a Körös-Maros Nemzeti Park honlapja.
A „Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát!” - akció keretében idén közel háromezer, a mozgalom indítása óta több mint tízezer facsemetét ültettek már el – ismertette kedden a gemenci erdőgazdaság.
Kétegyháza Nagyközség képviselő-testülete még 2012-ben döntést hozott egy egységes településképről, melynek keretében jelentős forrásokat különített el a régi fák kivágására és pótlására.
A 2011 és 2012-ben született gyermekek tiszteletére kilencvenhét magyar kőris és nagylevelű hárs ültetésére került sor május 3-án Füzesgyarmaton.
Immár 3. alkalommal került sor faültetésre a „ Minden születendő gyermeknek ültessünk egy fát” program keretében Mezőberényben, a Hosszú-tó partján. Siklósi István polgármester kezdeményezésére 2011-ben kapott először a város a Gemenci Erdő-és Vadgazdaság Zrt.-től facsemetéket, és azóta is az előző évben született gyermekek számával azonos kis fát adnak ajándékba.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft