"FEJFÁJÁS" címkével ellátott hírek
A monitor és a tévé mellett a telefonok képernyőit néző tömegeknél is egyre sűrűbben jelentkeznek a számítógépes korszakból jól ismert panaszok. A gyártók évről évre érkező kijelzőtechnológiai újításai ellenére a szembántalmak reneszánszukat élik.
Az esti órákban melegfront éri el Magyarországot, emiatt fejfájás és migrén is jelentkezhet az erre érzékenyebbeknél.
Melegfronti hatás várható, sokaknál jelentkezhet fejfájás, migrén, koncentrációs zavar, álmatlanság. Érzelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet megszokott állapotából, ezért ingerlékennyé válhatunk, és hamarabb elfáradhat a szervezet.
A kellő mennyiségű víz nemcsak hogy biztosítja a szervezet egyensúlyát, de elkerülhető általa a fejfájás, sőt még szépít is.
A kövér embereket csaknem kétszer jobban fenyegeti fejfájás: 81 százalékkal nagyobb az esélyük migrénre - állítják amerikai kutatók.
A tudósok öt új genetikai régiót azonosítottak, amelyek részben felelősek a krónikus fejfájással járó betegség kialakulásáért. A tanulmányt, amely a Nature Genetics amerikai szakfolyóiratban jelent meg, több mint százezer ember vizsgálata támasztja alá.
Feltehetően szén-monoxid-mérgezés miatt lett rosszul egy nő és gyermeke egy újszilvási családi házban, mindkettőjüket kórházba szállították hétfő kora reggel - közölte a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat.
A szex enyhítheti a fejfájást - állapították meg német kutatók.
Még egy napig tart az átlagosnál enyhébb időjárás. Csütörtökön eleinte még a melegfrontra érzékenyek lehetnek stresszesebbek az időjárás miatt, estétől viszont már a hidegfrontra érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, migrén - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán Facebook-oldalán.
A hidegfront leginkább a magas vérnyomásban szenvedőket veszélyeztetheti, de a szívbetegeknél is előfordulhat mellkasi szorító fájdalom. Gyakori tünet még a fejfájás, de a hidegfront az agresszivitást is fokozza - közölte az ÁNTSZ csütörtökön.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft