"FEJLESZTÉS" címkével ellátott hírek
Több mint kétmilliárd forint európai uniós támogatásból fejlesztik a Magyar Honvédség katasztrófavédelmi eszközparkját - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-vel.
Negyvenmilliárd forint keretösszegű pályázati felhívást tett közzé a Miniszterelnökség a borágazat támogatására - jelentette be a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
A Békéscsabai Előre NKSE a közelmúltban egy 10 millió forint összértékű beruházás keretében jelentős fejlesztéseket hajtott végre a Városi Sportcsarnokban. Ezzel kapcsolatban tartott ünnepélyes sajtótéjékoztatót pénteken Fülöp Csaba, az NKSE gazdasági vezetője, Bíró Csaba, a város Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottságának elnöke, Szabó Károly (Tanár Úr) a klub elnöke, valamint Kozma János, a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója (aki most nem beszélt).
Mintegy 400 millió forint értékű újabb fejlesztést készíthet elő a Nyíregyházi Állatpark, ahol látogatócentrum, hópárduc-kifutó és látvány-fókamedence épül majd.
Tízmilliárd forintból fejlesztik a sürgősségi és baleseti gyermekellátást - jelentette be Köpeczi-Bócz Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
Napjainkban egy sor önkormányzati fejlesztés alapjai kerülnek lerakásra, mely fejlesztések megálmodása, majd megtervezésekor a legfontosabb szempontok egyike, hogy gyermekeink fejlődéséhez ideális hátteret biztosítson Sarkad városa, mondta dr. Mokán István polgármester, amikor azokat a fejlesztéseket vette górcső alá, amelyek a fiatalabb generációkat érintik.
A sarkadi választókerületek fejlesztésének fontos kérdése minden esztendőben a gyalogos járdák rekonstrukciója, mely téma kapcsán a legnagyobb előrelépés talán az, hogy az önkormányzat által megvalósított közmunkaprogramnak köszönhetően már Sarkadon is tudnak alapanyagot előállítani, így egyre több térkő áll rendelkezésre. Dr. Mokán István polgármester elmondta, az önkormányzat törekszik a járdafejlesztések megvalósítása során a kor színvonalához és a lakosság esztétikai elvárásaihoz igazodva térkő burkolatot lerakni.
Az ipari parkok, iparterületek fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg 19,4 milliárd forintos keretösszeggel a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.
A tervek szerint további 25-30 milliárd forintot fektet be a Hell Energy Magyarország Kft. a következő öt-nyolc évben Magyarországon - közölte az energiaital-gyártó és forgalmazó társaság.
A város sírkertjei közül a Szalontai úti Szigeti temető a rendszerváltást követően visszakerült a Sarkad-Belvárosi Református Egyházközség tulajdonába. A tulajdonos az elmúlt esztendő tavaszán kereste meg a Körösháti temetőt már évek óta eredményesen működtető önkormányzatot, hogy vegye át működtetésre a város másik sírkertjét is. Sarkad Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015 márciusában hozott döntést a Szigeti temető működtetésének átvételéről, s a működtetés a Városgazdálkodási Iroda feladata lett a tavalyi esztendő áprilisától, mely kapcsán a várost üzemeltető intézmény nagy erőkkel hozzálátott a temető rendbetételéhez, az elodázhatatlan felújítások megkezdéséhez.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft