"FEJLESZTÉS" címkével ellátott hírek
Több mint 120 milliárd forintos fejlesztési megállapodást írt alá Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Kaposváron Szita Károly polgármesterrel.
A következő öt évben 2600-2800 milliárd forintot fordíthat Magyarország a közúti, a vasúti, a légi és a vízi közlekedés fejlesztésére - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.
Jelentős értékű és mértékű vasúti beruházások várhatók a mostani uniós pénzügyi ciklusban, és a törzshálózat mellett a forgalmasabb regionális vonalakon is lesznek felújítások - erről a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztési (NIF) Zrt. vasútfejlesztési igazgatója beszélt a Magyar Hírlapnak.
Évente tizenöt millió eurót meghaladó összeget költ fejlesztésekre a következő években a Budapest Airport (BA). Egyebek mellett megépülhet a 2. terminál utasforgalmi kapacitását bővítő új móló - mondta Jost Lammers, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek adott interjúban.
A korábbi fejlesztések elmaradása miatt magyar vasút lemaradása jelentős, 20-25 éves a nyugat-európaihoz képest, amelyet most próbál behozni a MÁV.
Lezárult a Csaba-berényi Gépgyártó Kft. több mint 500 millió forintból megvalósított technológiafejlesztési projektje – tájékoztatta Koloch Zsolt ügyvezető igazgató csütörtökön az MTI-t.
Az elmúlt évek Kálvin téri fejlesztései is tökéletes példái annak, hogy Sarkad Város Önkormányzata komolyan foglalkozik az újteleki városrész fejlesztésével, az ott élők lakókörülményeinek folyamatos javításával. A Kálvin tér 2011-től indult el a látványos fejlődés útján, amikor az önkormányzat, az ott élők és a terület önkormányzati képviselője összefogtak az Újtelek egyik legnagyobb, de üres terének tartalommal való megtöltése érdekében.
A turizmus a magyar gazdaságpolitika mindkét célját, a gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatás-bővítést tekintve egyaránt stratégiai jelentőségű, így a szektor a fejlesztéspolitikának is kiemelt területe, a kormány a következő öt évben több mint 200 milliárd forintot fordít turisztikai fejlesztésekre - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szakmai konferencián szerdán Budapesten.
A városrehabilitáció keretében tovább fejlesztik a hódmezővásárhelyi Népkertet, a lakossággal folytatott e-konzultáción a legtöbben tó és szabadidőpark létesítését támogatták - hangzott el a városi közgyűlés pénteki ülésén.
Az önrésszel együtt mintegy 2400 milliárd forint uniós támogatás nyerhető el közlekedési, környezeti és energiahatékonysági beruházásokra 2014 és 2020 között - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-vel.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft