"FEKETELISTA" címkével ellátott hírek
Nyilvánosságra hozta NAV a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók legfrissebb listáját, amelyen összesen 4155 munkáltató szerepel.
Nyilvántartás készülhet azokról, akik korábban bármilyen, kiskorúakkal szembeni bűncselekményt követtek el, ez be is épülne a gyermekvédelmi törvény tavaszi módosításába - írja szerdai számában a Magyar Idők.
A cégek és magánszemélyek teljes adótartozása 2246 milliárd forintra rúgott március végén, míg egy évvel korábban még ennél 14 százalékkal több, 2568 milliárd forint volt - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis.
A gazdasági verseny megsértése miatt a Gazdasági Versenyhivatal által, az elmúlt 5 évben kiszabott bírságok százas listáját két bank és három építőipari társaság vezeti - közölte a listát összeállító gazdasági információ szolgáltató cég, feketelista.hu az MTI-vel.
Egyre több céget vezetnek ki kényszertörléssel a piacról, az idén márciusig összesen csaknem 30 ezer céget szűntettek meg kényszertörléssel - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis szerdán.
A NAV az idei első félévben 3885 cég adószámát függesztette fel, tavaly ilyenkor 1062 esetben nyúlt ehhez a szankcióhoz.
A legnagyobb adóhiánnyal rendelkező száz cégből 57-nek Budapesten van a székhelye. A vidéki városok közül Kecskeméten van a legtöbb nagy tartozó.
A legnagyobb adóhiánnyal rendelkező száz cégből 57-nek Budapesten van a székhelye. A vidéki városok közül pedig Kecskeméten van a legtöbb nagy tartozó.
Egyetlen békéscsabai cég szerepel azon a "feketelistán", melyen a 100 millió forintnál nagyobb adótartozású cégeket tüntették fel. Ez a felszámolás alatt álló Békéscsabai Baromfifeldolgozó, Szolgáltató, Kereskedelmi és Ingatlanértékesítő Kft. (Barnevál). A tartozással kapcsolatban a cég felszámolását végző A-Cont(o)roll Kft. képviselője, Szathmáry Tibor válaszolt a Hír6 kérdéseire.
Az elmúlt év utolsó napján 2215,4 milliárd forint adótartozást tartott nyilván a hatóság, szemben a 2010. év végi 2308,8 milliárd forinttal. Egy év alatt tehát 93,4 milliárd forinttal mérséklődött a kiegyenlítetlen adókötelezettségek összege. Ugyanakkor az adóhatóság a 2010. évi 1 495 372 adóssal szemben tavaly év végén – a magánszemélyeket is beszámítva –összesen 1 548 394 adóst regisztrált. Az adóhatóság kimutatásában szereplő csaknem 1,1 millió adós magánszemély összesen 175,8 milliárd forinttal „sáros”. Gyakorlatilag tehát többen, ám kevesebb adóval taroznak – tájékoztatott a feketelista.hu portál. Fenti tartozásokon belül összesen 2742 cég neve szerepel azon a listán, amelyet az adóhatóság a 100 millió forintnál nagyobb összeggel, 180 napnál hosszabb idő óta tartozó cégekről tesz közzé. Ez a szám az egy évvel korábbihoz képest 5,4 százalékos növekedést jelent, ám az adótartozások teljes összege – beleértve a kisebb cégeket és a magánszemélyek tartozását is – ugyanez idő alatt 4 százalékkal mérséklődött.