"FEKETEPIAC" címkével ellátott hírek
Lényegesen csökkent a cigaretta feketepiacának aránya az idén az egy évvel korábbihoz képest - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a GfK Hungária Piackutató Intézet adatai alapján.
A híres, vörös színű brit úti okmány mindig is értékes volt a feketepiacon. A profi hamisítók előszeretettel használták alapanyagként. Sokak szerint a Brexit után a brit útlevél lesz a legkeresettebb dokumentum az európai feketepiacon - írja a hvg.hu.
A Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége (DBMSZ) szerint a dohánytermékek egységes csomagolása drasztikus beavatkozás lenne a magyarországi piaci viszonyokba, ugyanakkor nem eredményezné a remélt egészségügyi hatásokat, végső soron a feketepiacot növelné.
A cigaretta magyarországi feketepiacának aránya már meghaladja a 12 százalékot, a legszembetűnőbb változás a külföldön legálisan gyártott, de kifejezetten csempészek által forgalmazott cigaretták hazai jelenlétének növekedése - derül ki a GfK Hungária feketepiacot vizsgáló felméréséből.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 30 kg marihuánát találtak egy szerb személygépkocsiban Röszkén. A 75 millió forint értékű kábítószert lefoglalták és a férfi ellen eljárást indítottak.
Tizenkét év börtönbüntetésre ítéltek az Egyesült Államokban egy holland hackert, aki egy banda tagjaként az interneten értékesítette százezernél is több bankkártya adatait. Ezzel a nyomozók becslése szerint 63 millió dolláros kárt okozott.
"Ellenfilmmel" válaszolna Teherán Az Argo-akció címmel világszerte nagy sikerrel vetített amerikai alkotásra.
A dél-olasz Campaniában két férfi életét vesztette és egész Olaszországban százhúszan megsebesültek a szilveszter éjszakai petárdáktól.
Több mint 20 tonna marihuánát foglaltak le a török hatóságok a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) egyik rejtekhelyén.
2004 óta folynak vizsgálatok a dohányipari termékek feketepiacának alakulásáról a GfK Hungária segítségével. A legfrissebb eredmények azt mutatják, hogy a feketekereskedelem arányának csökkenő tendenciája visszafordult, és az illegális kereskedelem újra növekedésnek indult.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft