"FELKELŐK" címkével ellátott hírek
A szíriai kormányellenes felkelők oldalán jelenleg mintegy négyezer Oroszországból és további ötezer más volt szovjet tagköztársaságból származó fegyveres harcol - közölte Vlagyimir Putyin elnök csütörtökön Moszkvában hírszerzési forrásokra hivatkozva.
Elismerte az egyik szíriai iszlamista felkelőcsoport, hogy szabályzatukat megszegve egyik dandárjuk csütörtökön "tiltott" fegyvert vetett be a kurd milícia ellen Aleppóban - jelentették orosz hírforrások. Ennek előzménye, hogy jelentések szerint aznap mérgesgáz támadás érte a város egyik negyedét.
A kelet-ukrajnai térségre vonatkozó béketervet hirdetett meg szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki arra sürgette mind az ukrán kormányerőket, mind a Moszkva-párti szakadár felkelőket, hogy vessenek véget az előrenyomulásnak.
A szélsőséges szunnita felkelők siíta szent helyeket, mecseteket rombolnak le Moszulban - jelentették szombaton a hírügynökségek helybeliekre és közösségi portálokra hivatkozva.
Legkevesebb hetvenöt lázadót megölt a szíriai hadsereg Homsz tartományban. Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges an-Núszra Front, valamint a szíriai iszlamisták legjelentősebb csoportosulása, az Iszlám Front számos tagja is életét vesztette.
Lapértesülés szerint az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) megkezdte a fegyverek szállítását a szíriai felkelőknek.
A keddi összecsapások előzménye, hogy a többségben szunniták, kisebbségben síiták lakta falu, a Deir ez-Zór tartományban lévő Hatlah síita milicistái hétfőn megtámadták a szunnita felkelők egy közelben lévő táborát, és megöltek ott két felkelőt.
Fegyveresek megöltek három libanoni kormánykatonát keddre virradóan Libanon keleti, Szíriával határos részén - közölte a titkosszolgálatok egy képviselője.
A támadásban egy emberi jogi szervezet szerint a forgatócsoport több más tagja megsebesült.
A tömegmészárlást a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű katonák és milicisták követtek el a napokban Damaszkusz két peremkerületében.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft