"FELMELEGEDÉS" címkével ellátott hírek
Az északi sarkkör felmelegedése új kereskedelmi útvonalakat és bányászati lehetőségeket nyit meg, átrajzolva ezzel a világpolitikát - hangsúlyozták elemzők az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.
Kanada melegedése átlagosan kétszer olyan gyors, mint a világ többi részéé - állapította meg egy friss kutatás.
Az elmúlt 12 hónap volt a legforróbb Ausztriában a rendszeres mérések több mint 250 éve alatt - áll az Osztrák Központi Meteorológiai és Geodinamikai Intézet (ZAMG) friss közleményében.
Az elmúlt harminc évben a spanyol nagyvárosok átlaghőmérséklete egy Celsius-fokkal növekedett, de például Madrid vagy Barcelona esetében ennél még nagyobb, mintegy két Celsius-fokos emelkedést mutattak a mérések - állapította meg a spanyol fenntarthatósági megfigyelőközpont nevű kutatóintézet idei jelentésében.
A légkör melegedése még akkor is akár évtizedekig tovább folytatódna, ha az emberiség azonnal leállítaná a különböző fosszilis energiahordozók elégetését - mondta Juhász Árpád geológus.
Az előzetes adatok szerint összességében az elmúlt év időjárása is erősíti a melegedés tendenciáját. A magyarországi hőmérséklet-emelkedés pedig még a globális értéket is meghaladta.
Az idei október volt a legmelegebb a feljegyzések 1880-as kezdete óta - közölte az amerikai óceán- és légkörkutató hivatal, a NOAA.
Világszerte pusztítja a méheket a globális felmelegedés és a vegyszerhasználat. Kína egyes területein már emberek végzik a növények beporzását. A szorgos rovarok eltűnése súlyos következményekkel járhat - írja a híradó.hu.
Belső-Ázsia éghajlatának rendkívüli felmelegedéséről tanúskodnak a fák évgyűrűi, az utóbbi évtizedekben a hőmérséklet a régióban sokkal gyorsabban emelkedett, mint bárhol másutt a világon.
Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! – amikor Földünk klímahelyzetéről beszélünk, minden teendőt számba kell vennünk, azt is, amit a kormányok, ipari vállalatok, a települések, de azt is, amit az egyén, helyben tenni képes a környezet védelméért.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft