"FELSZABADULÁS" címkével ellátott hírek
1944. november 18-án a zsidó közösséget irányító Zsidó Tanáccsal hivatalosan közölték, hogy a csillagos házak lakóinak a VII. kerületben kialakítandó egybefüggő területű gettóba kell összeköltözniük.
Ezt közölte vasárnap az egykori láger helyén kialakított emlékhelyet működtető alapítvány.
A pesti gettó felszabadításának 70. évfordulója alkalmából tartanak gyászmegemlékezést a Dohány utcai zsinagógában vasárnap. Az eseményen Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke azt mondta: a mai napot a halottak felett érzett gyász és a felszabadítás öröme határozza meg.
Az auschwitzi haláltábor felszabadulásának 70. évfordulójáról emlékeztek meg kedden Strasbourgban az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén.
Vlagyimir Putyin nem kapott hivatalos meghívót az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának 70. évfordulós ünnepségére, és nem utazik Lengyelországba - erősítette meg az orosz elnök szóvivője kedden az Interfax orosz hírügynökség értesülését.
Victoria Beckham a Kínai Központi Televízió műsorában olyasmire ragadtatta el magát, amire még nem volt példa.
Az államfői kegyelemmel szabadult vajdasági Horváth Árpád és Szakáll Zoltán szerint addig nem ér véget történetük, amíg a börtönben raboskodó három társuk is ki nem szabadul.
Az ország 1945. április 4-én felszabadult, de nem vált szabaddá, ezt a kérdést a történészeknek még mindig részletesen elemezniük kell - jelentette ki Ormos Mária történész egy konferencián péntek este Budapesten.