"FELTALÁLÓ" címkével ellátott hírek
Elveszíthetetlen és viharálló okos esernyőt fejlesztett ki egy héttagú rijekai feltaláló-csoport – írta a Poslovni Dnevnik gazdasági napilap kedden.
Meghalt a Nyugat-Berlinben negyvenegy éve kifejlesztett török gyorsétel, a döner feltalálója. Kadir Nurman nyolcvanévesen hunyt el a német fővárosban.
Nyolcvan éves korában elhunyt Ray Dolby amerikai feltaláló. Az audiofelvétel fejlesztésének úttörőjének munkásságát Oscar-, Grammy- és Emmy-díjjal is elismerték. Ray Dolby Alzheimer-kórral és leukémiával küzdött.
Nyolcvannyolc éves korában meghalt Doug Engelbart, a számítógépes egér atyja.
A Bill és Melinda Gates Alapítvány elkötelezett híve a szegénység felszámolásának és a megfelelő egészségügyi ellátás minél szélesebb körben történő elterjesztésének, most pedig a Global Health Program keretében százezer dollárt adnak annak, aki újra feltalálja a gumióvszert.
A kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszki Egyetem diákjai olyan robotot fejlesztettek ki, amely megágyaz, kicseréli az ágyneműt, sőt még foltokat is eltávolít, és illatosítja a fekvőhelyet - adta hírül csütörtökön a Szevodnya című ukrán lap.
Egy japán feltaláló olyan övet szerkesztett, amelyen hátul szőrmés farok díszlik, és aszerint csóválódik, ahogy változik viselőjének szívritmusa.
Norman Joseph Woodland hatvannégy évvel ezelőtt a miami strandon a homokba csíkokat rajzolt, és ekkor támadt az ötlete, hogy információk tárolására hasznosítsa a zebracsíkos motívumot – mondta el a New Jersey Record című lapnak csütörtökön a feltaláló lánya, Susan Woodland.
Oroszi László feltaláló közel tíz év után jogerősen pert nyert az Adidas sportszergyártó cég ellen. A bíróság kimondta az irányítósávos sportcipő újszerűségét, s hogy annak megalkotása Oroszi feltalálói tevékenységén alapult.
Tökéletesen működnek Arkhimédész rekonstruált gépei a zseniális ókori tudósnak és feltalálónak szentelt szicíliai múzeumban.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft