"FÉNYFESTÉS" címkével ellátott hírek
Különös… méghogy különös, szenzációs program-kiegészítővel bővült a Békéscsaba300 rendezvényfolyam. Történetesen az e hét pénteki/szombati Evangélikus Nagytemplomban megrendezett, esti ünnepi hangversenyt követően, mindkét nap, 19.30-kor fényfestés zajlott a nagytemplom tornyára.
Különös, méghogy különös, szenzációs program-kiegészítővel bővült a Békéscsaba300 programfolyam. Történetesen az e hét pénteki/szombati Evangélikus Nagytemplomban megrendezett, esti ünnepi hangversenyt követően, 19.30-kor fényfestés zajlott a nagytemplom tornyára.
Október 27-én (szombat), a békéscsabai Evangélikus Nagytemplomban zajló, esti ünnepi hangversenyt követően, 19.30-kor fényfestés lesz a nagytemplom tornyára. A hogyantokról és a mikéntekről Nyári Attilát, az A-TEAM kreatív vezetőjét faggattam.
Szent Márton legendás élettörténetét beszéli el Szombathelyen a nevét viselő templom falára vetített fényfestés, amelyet péntektől három héten át naponta három alkalommal tekinthetnek meg az érdeklődők.
Eppur si muove! (Mégis mozog!) – Galileo Galilei 1633-ban ezeket a szavakat mormolta maga elé bírósági tárgyalásán, miközben elfogadta az egyházi Törvényszék (inquisitio) ítéletét, melyben tanai visszavonására kötelezték. A föld mozgásának minden kétséget kizáró igazolására további 200 évet kellett várni. A bizonyítás Párizsban történt 1851-ben, a Panteonban. Léon Foucault a kupolában felfüggesztett, 70 méter magas ingával igazolta a föld forgását. Ugyanis az inga alatt elhelyezett jel 24 óra alatt körbefordult a lengő golyó alatt.
A Víz Világnapja előestéjén közösségi fényfestéssel startolt el a Danube Flow-Hív a Duna! elnevezésű programsorozat Budapesten.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft