"FERENC PÁPA" címkével ellátott hírek
A pontifex.ro honlapon kell bejelentkezniük mindazoknak, akik részt szeretnének venni Ferenc pápa június elsejei csíksomlyói miséjén - jelentették be a szervezők egy szerdai kolozsvári sajtótájékoztatón.
Bátor újdonságnak és tabudöntésnek nevezte a Vatikánnal foglalkozó olasz sajtó a kiskorúak védelméről vasárnap véget ért püspöki tanácskozást, amely az elemzők szerint kisebb konklávéval is felért az egyházon belüli erőviszonyok megmutatásával.
Az áldozatok meghallgatását és védelmét szolgáló egyházi irányelvek bemutatásával vette kezdetét a kiskorúak elleni erőszakról összehívott püspöki tanácskozás a Vatikánban csütörtökön, az első napon a papi erőszak áldozatainak több tanúvallomása is elhangzott. "Isten népe konkrét lépéseket vár a kiskorúak védelmében"- hangsúlyozta Ferenc pápa megnyitó beszédében.
Az egyháznak védelmet kell nyújtania főleg a gyermekek számára - hangsúlyozták a kiskorúak védelméről február 21. és 24. között tartandó vatikáni püspöki tanácskozás szervezőbizottságának tagjai, akik szerint a szexuális vissaéléseket övező hallgatást az egyházban is meg kell törni.
Az egyházat érő vádakról beszélt Ferenc pápa a kiskorúak védelméről a Vatikánban csütörtökön kezdődő püspöki tanácskozás előtt, miközben a papok általi szexuális visszaélések áldozatai a pápai államnál tartottak tiltakozó demonstrációt.
A szexualitás Isten ajándéka, nem szörnyeteg, az iskolákban szükség van a szexuális nevelésre - mondta Ferenc pápa a Panamából Olaszországba tartó repülőúton hétfőn az őt kísérő újságírók kérdéseire válaszolva.
Egy klikkeléssel személyes profilt nyitott magának Ferenc pápa egy imaportál új okostelefonos alkalmazásán, az apostoli lakosztálynak a Szent Péter-térre néző ablakában vasárnap délben.
Tizenöt kislányt és tizenkét kisfiút részesített a keresztség szentségében Ferenc pápa a Sixtus-kápolnában vasárnap Jézus megkeresztelkedésének ünnepén.
A Vatikánban zajló reformmunka, a fiatalokról szóló püspöki szinódus és a pápai állam nemzetközi diplomáciai munkája is háttérbe szorult 2018-ban a papi pedofíliának a múltból folyamatosan és egyre nagyobb erővel előtörő problémájával szemben, amely többek között a chilei püspöki kar testületi lemondásához vezetett.
Jézus új életszemléletet mutatott fel a világban, amely birtoklás helyett a másokkal való megosztást helyezte középpontba - mondta Ferenc pápa szenteste a Szent Péter-bazilikában bemutatott misén.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft