"FESTMÉNY" címkével ellátott hírek
Anthonis Van Dyck (1599-1641) flamand festő Stuart Mária Henrietta hercegnőt ábrázoló portréjával gyarapodott a Szépművészeti Múzeum gyűjteménye; az intézmény utóbbi száz évének legnagyobb, 2,1 milliárd forint értékű műtárgybeszerzése a magyar kormány támogatásával valósult meg.
Értékes festményt találtak elásva Romániában, vélhetően a rotterdami műcsarnokból ellopott Picasso-képet.
2016. november 16-án a füzesgyarmati születésű, néhai Barkóczi Gyula festőművész festményhagyatékának újabb darabjait vehettük át örököseitől.
Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerdán New Yorkban ünnepélyes keretek között adta vissza egy Németországból elmenekült zsidó család hagyatékkezelőjének azon értékes festmények egyikét, amelyeket a nácik annak idején erőszakkal elvettek tőlük.
Hamis képeket árult az interneten egy férfi, csalás miatt vádat emeltek ellene - írta csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében az Esztergomi Járási Ügyészség.
Emlékeznek, amikor Mr. Bean rátüsszent a Whistler anyja című festményre, amit aztán vadabbnál vadabb módszerekkel próbál helyrehozni? Többüknek is ez a jelenet ugrott be, amikor megláttuk a kékre pingált képet…
Új képet festett egy számítógép Rembrandt munkáinak alapos tanulmányozása után, majd a szakemberek háromdimenziós nyomtatással életre is keltették a művet, hogy az textúrájában is olajfestményt idézzen.
Pert nyert az Átlátszó.hu, így kiderült, amit sejteni lehetett: a Szépművészeti Múzeum által kölcsönadott értékes festmények abban a lakásban landoltak, ahol korábbi hírek szerint Habony Árpád is gyakori vendég volt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft