"FESTMÉNY" címkével ellátott hírek
2016. november 16-án a füzesgyarmati születésű, néhai Barkóczi Gyula festőművész festményhagyatékának újabb darabjait vehettük át örököseitől.
Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerdán New Yorkban ünnepélyes keretek között adta vissza egy Németországból elmenekült zsidó család hagyatékkezelőjének azon értékes festmények egyikét, amelyeket a nácik annak idején erőszakkal elvettek tőlük.
Hamis képeket árult az interneten egy férfi, csalás miatt vádat emeltek ellene - írta csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében az Esztergomi Járási Ügyészség.
Emlékeznek, amikor Mr. Bean rátüsszent a Whistler anyja című festményre, amit aztán vadabbnál vadabb módszerekkel próbál helyrehozni? Többüknek is ez a jelenet ugrott be, amikor megláttuk a kékre pingált képet…
Új képet festett egy számítógép Rembrandt munkáinak alapos tanulmányozása után, majd a szakemberek háromdimenziós nyomtatással életre is keltették a művet, hogy az textúrájában is olajfestményt idézzen.
Pert nyert az Átlátszó.hu, így kiderült, amit sejteni lehetett: a Szépművészeti Múzeum által kölcsönadott értékes festmények abban a lakásban landoltak, ahol korábbi hírek szerint Habony Árpád is gyakori vendég volt.
Éveken át cserélte hamisra és magas áron értékesítette egy kínai egyetem vezető könyvtárosa az intézmény felügyelete alá tartozó képzőművészeti galéria eredeti festményeit. Kedden a dél-kínai Kanton város bírósága előtt beszélt tettéről és arról a felfedezéséről, hogy más is elkezdte alkalmazni a módszerét.
A festményekért 391 ezer eurót (122 millió forintot) fizettek a licitálók egy nürnbergi árverésen a hétvégén.
Bellák Gábor művészettörténész szerint nehéz megbecsülni Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című festményének értékét, mivel monumentális mérete miatt nehezen illeszthető be magángyűjteménybe. A szakember ezt azzal kapcsolatban mondta az MTI-nek, hogy a magyar állam meg nem nevezett összegért megvásárolta a kanadai Hamilton Galériától a Munkácsy-képet.