"FESTŐ" címkével ellátott hírek
Nagy nemzetközi érdeklődés mellett zajlott és rekord bevétellel zárult a BÁV 70. művészeti aukciója, amelyen a legmagasabb áron, 56,4 millió forintért egy Magyarországon szinte ismeretlen, de hazájában nagyon népszerű török festő, Diyarbakirli Tashin Isztambult ábrázoló műve kelt el. Korábban soha nem értékesítettek Tashin-festményt ilyen magas áron.
Kétségtelen, hogy Bácsfalvi Zoli (mert Zoli, és nem Zoltán!) karaktere az utóbbi, jó tucatnyi esztendőben a békéscsabaiak számára a tűzoltó fecskendővel és az ecsettel forrt össze. Pontosabban, aki bigott tárlatlátogató, az tudja, hogy Zoli amúgy tűzoltó; a lánglovagok (sicc!) pedig már ezer éve tudják, hogy fest. Jól fest. És jól festett péntek este a Lencsési Közösségi Házban ez a rém szerény ember.
Kereszténységünkben, magyarságunkban, akaratunkban és alázatunkban erősítenek minket Latorcai-Ujházi Aranka ikonjai - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a művész gyomaendrődi kiállításának vasárnapi megnyitóján.
P. fölülről súrolja a negyvenet. Tehetséges és értelmes srác, és tán egy kicsivel még annál is több (ír, olvas, fest, de leginkább fest). E kivételes adottságok hatványozott járulékával élve az öntudatébredése küszöbén: itten engemet senki sem ért meg című opus kombinációjával géniuszát elkezdte alkoholban és egyéb szerekben oldani.
Összes címmel Kovács Péter festő- és grafikusművész alkotásaiból nyílik összegző kiállítás pénteken a szegedi Reök-palotában.
Festés, parkettázás, gáz- és villanyszerelés, megannyi munka a ház körül és a lakásban, amihez szakembert szoktunk hívni. S hogy jó szakembert találni nem könnyű, azt az is bizonyítja, hogy évente több ezer ügy kerül a békéltető testületek elé - írta a hirado.hu.
Mi inspirálja a festőt? Miért szereti meg ezt a fajta művészetet az ember? Csütörtök délután betekintést nyerhettünk E. Szabó Zoltán festő műtermébe.
Mednyánszky- és Szabó Vladimír-festményeket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, az alkotások egyike sem rendelkezett a szükséges kiviteli engedéllyel - közölte a NAV szombaton a Facebook oldalán.
Kicsik és nagyok festettek Virág Éva művésznő rendkívüli óráján kedd délelőtt a Munkácsy Mihály Múzeum Lenkefi Termében Békéscsabán. A „modell” ezúttal egy vázába állított virágcsokor volt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft