"FESTŐMŰVÉSZ" címkével ellátott hírek
Christian Silvain belga művész munkáinak plagizálásával vádolta meg az ismert kínai festőt, Je Jong-csingot, aki most ügyvédek segítségével próbálja tisztára mosni a nevét.
Harminc éve lopták el egy New York-i lakásból azt a Marc Chagall-festményt, amit most visszaadnak a hajdani tulajdonosok vagyonkezelőjének - idézte az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) közleményét a BBC hírportálja.
Meghirdették az Esterházy Művészeti Díjat fiatal festőművészeknek, az Esterházy Magánalapítvány által ötödszörre kiírt pályázaton festészettel és festészettel határos technikákkal indulhatnak 45 év alatti magyar képzőművészek.
2016. november 16-án a füzesgyarmati születésű, néhai Barkóczi Gyula festőművész festményhagyatékának újabb darabjait vehettük át örököseitől.
A festőművész restaurált képeiből nyíló kiállítással, rajzpályázattal és konferenciával emlékeznek Kohán Györgyre az alkotó halálának ötvenedik évfordulója alkalmából Gyulán.
A Füzesgyarmaton élő és alkotó Demján Ilona számos alkalommal képviselte már, illetve képviseli szülővárosát különböző művészeti fórumokon.
Csendes Ferenc békéscsabai festőművész kiállítása nyílt meg hétfőn a Békés Megyei Kormányhivatal aulájában. A rendezvény előtt az alkotóval beszélgettem.
Életének 101. évében elhunyt Cs. Erdős Tibor, a 20. századi magyar festészet kimagasló alakja - közölte a Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel.
Koszorúzást tartottak a 150 éve született Csók István festőművész síremlékénél Budapesten, a Fiumei úti Sírkertben, a Csók 150 elnevezésű emlékév nyitányaként hétfőn.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft