"FIGYELEM" címkével ellátott hírek
Sokan nem tulajdonítanak nagy figyelmet a közüzemi mérőórák cseréjének. Pedig ha a fogyasztók nem járnak el körültekintően, nem tüntetik fel az ellenőrzéssel kapcsolatos észrevételeiket, és szabálytalan vételezést állapít meg a szolgáltató, akkor akár több százezer forintos büntetést is kaphatnak, olvastuk a híradó.hu-n.
Mezőőrökkel, szociális munkásokkal, polgárőrökkel látogatják a tanyákon élőket a rendőrök Békés megyében.
Oda kell figyelni az emberekre, és markánsabban kell ki állni az európai érdekekért - hangoztatta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a Demokratának adott interjúban.
A kihangosított mobiltelefon ugyanúgy elvonhatja a sofőr figyelmét, mintha egy kézben tartott készülékbe beszélne - állapították meg szakemberek.
Az év végi ünnepek közeledtével Békés megyében is élénkül a forgalom az üzletekben, illetve azok környékén, emellett vásárok is várják az érdeklődőket. A rendőrség járőrszolgálattal, valamint tanácsokkal igyekszik segíteni a lopások megelőzését - tájékoztatta hírportálunkat Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A rendőrség a veszélyhelyzetek, tragédiák elkerülése érdekében minden év október 15-étől kezdődően a következő év március 31-éig a hideg időjárás miatt kiemelt figyelmet fordít a hajléktalanokra - tájékoztatta a hír6.hu-t Tordai Attila, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
A nyári időszak közlekedési, baleseti és bűnelkövetési veszélyeire hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtöki, Omszki-tónál tartott sajtótájékoztatóján.
A nyári hőséget az állatok is megszenvedik, így vigyázni kell arra, hogy a láncon kikötött kutyákat se hagyják a gazdák a tűző napon, hanem biztosítsanak számukra naptól védett, hűvös helyet és megfelelő mennyiségű friss ivóvizet.
Svéd kutatók szerint lehet ugyan, hogy a dolgozó anyák több feladattal birkóznak meg, mint férjeik, ám az csak mítosz, hogy a nők jobbak a figyelemmegosztásban. „Éppen ellenkezőleg, tanulmányunk eredményei azt mutatják, hogy a férfiak jobbak a figyelmük megosztásában, mint a nők" - magyarázta Timo Maentylae, a Stockholmi Egyetem pszichológus professzora.
Azonnali hatállyal feloldotta az országos tűzgyújtási tilalmat a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) - tájékoztatott a tárca pénteken.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft