"FIGYELMEZTETÉS" címkével ellátott hírek
Mind a hőség, mind a heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt már csak néhány keleti megyében van elsőfokú figyelmeztetés. Estétől keleten nagy mennyiségű eső is várható.
Szerdára ismét csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós hőség veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.
A tartós hőség veszélye miatt már csak első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben több megyében. Emellett csaknem az egész országra a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is első- és másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki vasárnapra.
A hőség mellett vasárnap országszerte lehet intenzív esőzés.
Egy-egy helyen 20 mm feletti csapadék, kisebb méretű jég és 60 km/h körüli széllökés előfordulhat.
Kilenc megyére és a fővárosra másodfokú, nyolc megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre a heves zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Felhőszakadás veszélye miatt - négy nyugati megye kivételével - az egész országra figyelmeztetést adott ki pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Tizenkét megyében és a fővárosban ismét ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.
Az ország nagy részére a tartós, sűrű köd veszélye miatt, több megyére és a fővárosra pedig az ónos eső miatt is figyelmeztetéseket adott ki péntekre a meteorológiai szolgálat.
A tartós, sűrű köd miatt Budapestre és tizennégy megyére figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.