"FITCH RATINGS" címkével ellátott hírek
Pénteken vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Fitch Ratings. Londoni pénzügyi elemzők lehetségesnek tartják, hogy a Standard & Poor's múlt pénteki felminősítési döntése után a Fitch is javítja a magyar szuverén osztályzatot.
A jövő héten kezdődik a magyar államadós-osztályzatok idei hitelminősítői vizsgálatsorozata. A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő összesen hat felülvizsgálatot tervez 2019-ben.
Megvonta Nagy-Britanniától a hosszú futamidejű államadós-kötelezettségek lehetséges legjobb, "AAA" besorolását pénteken a Fitch Ratings.
Nem érinti Magyarország szuverén adósbesorolásainak nemrégiben bejelentett leminősítése a Mol osztályzatait, a magyar olajipari cég pénzügyi helyzete szilárd - közölte kedden Londonban a Fitch Ratings. A legnagyobb európai hitelminősítő jelenleg "BBB mínusz" - azaz befektetési ajánlású - besorolást tart érvényben a Mol hosszú futamidejű deviza- és forintadósságaira, stabil kilátással.
A magyar gazdaság teljesítménye, a kormány gazdaságpolitikája és a költségvetési számok világosan mutatják, hogy semmilyen valódi ok nincs Magyarország leminősítésére - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szombaton.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft