"FOGÁSZAT" címkével ellátott hírek
Több mint 31 millió forintból korszerűsítik a Vásárszél utcai fogorvosi rendelőket Békésen.
Az akcióra szeptember elején kerül sor.
Maradandó fogkárosodáshoz vezethet a különböző fogfehérítő termékek használata - figyelmeztet egy kanadai szakértő.
Idén 14 helyszínre látogat el a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) ingyenes szűrést biztosító mozgó fogászati rendelője, a roadshow kedden a gyulai Egészség Napon indul.
Békéscsabán az utóbbi időben több olyan fejlesztés is történt, ami a szálláshelyek bővítését, a turisták legjobb színvonalon történő fogadását szolgálja. A nagy, kifejezetten szállodai szolgáltatásokat nyújtó beruházások mellett most egy kisebb volumenű, de nem kevésbé jelentős apartmant, név szerint az Eszter Apartmant nyitotta meg Békéscsaba alpolgármestere, Hanó Miklós.
A Békés Megyei Kormányhivatal megalakulása óta nagy hangsúlyt fektet a megyei vállalkozásokkal és munkáltatókkal történő együttműködés kiszélesítésére és elmélyítésére. Ezen koncepció mentén Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott legutóbb egy gyógyászati segédeszközöket gyártó békéscsabai cég telephelyén tett látogatást.
Egyetértés van abban a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, az egészségügyért felelős államtitkárság és a szociális és családügyért felelős államtitkárság között arról, hogy szükséges kiterjeszteni a szociális és egészségügyi ágazatban dolgozókra a fogászati szűréseket.
A megengedettnél tízszer nagyobb mennyiségű sugárzást bocsát ki egy Kínában gyártott és az interneten megrendelhető fogászati mobil röntgengép.
A fogászati kuruzslás veszélyeire hívta fel Békés város lakosságának figyelmét az önkormányzat - tájékoztatott Izsó Gábor független polgármester.
Kuruzslás miatt büntetőeljárás indult két ember ellen, akik szakorvosi végzettség nélkül kezeltek fogászati betegeket másfél éven át Nagykanizsán - közölte a városi rendőrkapitányság. Egy betéti társaság rendelőjében tavaly április óta nem volt fogorvos, azóta az ott dolgozó asszisztens és fogtechnikus kezelte a pácienseket. Az esetre azt követően derült fény, hogy egy betegnek szövődményei keletkeztek a kezelések után, és mivel felvetődött annak gyanúja, hogy nem is orvos látta őt el, rendőrségi feljelentést tett.