"FOGATHAJTÁS" címkével ellátott hírek
Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke nyílt levelet írt Fugli Károlynak, a nemzetközi szövetség (FEI) fogathajtó szakág elnökének, amelyben - kiindulva testvérének, Lázár Zoltánnak a legutóbbi világbajnokságon történt kizárásából - egyrészt szabályváltoztatásokat sürget, másrészt a versenybírók számonkérhetőségére tett javaslatot.
Az esős időjárás ellenére sikeres volt a IV. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége. A rendezvényen állatorvosok, agrármérnökök, szőlészek-borászok, kertészmérnökök, erdőmérnökök, vadászok húztak sportcipőt.
Nemcsak Lázár Vilmos és a csapat címvédése a tét a szlovéniai Lipicán csütörtökön kezdődő kettesfogathajtó-világbajnokságon, hanem az is, hogy a magyarok megszerzik-e századik érmüket a sportág világversenyein.
A kettesfogathajtók mezőnyében Lázár Zoltán nyolcadik derbigyőzelmét szerezte meg vasárnap az első mélykúti nemzetközi fogathajtó versenyen, amely egyben az 54. magyar derbi volt.
A leglátványosabb versenyszámot a nyolcszoros világbajnok Lázár Zoltán nyerte (84.04) az I. Nemzetközi Fogathajtó Verseny és 54. Magyar Derby Mélykút nemzetközi fogathajtó versenyen a nemzetközi kettesfogatoknál, másodikként Kákonyi Norbert zárt (86.64), míg a tizenegyszeres világbajnok Lázár Vilmos a harmadik helyen fejezte be a szombati versenyszámot. Összetettben (A+B) Lázár Zoltán átvette a vezetést (124,92), második Lázár Vilmos (130,06), míg a díjhajtást nyerő Hölle Martin a harmadik helyről várja a záró versenyszámot, azaz a vasárnapi akadályhajtást. A nemzetközi pályaépítő, Fintha Gábor 13 kilométer hosszú pályát álmodott meg a versenyre, az A szakasz hossza 5300 méter, a B szakasz 7700 méter volt, 7 akadályt kell teljesíteniük a fogatoknak.
A teljes magyar élmezőny indul a jövő csütörtöktől vasárnapig tartó fábiánsebestyéni fogathajtóversenyen, amelyet 35. alkalommal rendeznek meg.
„Tüzesen süt le a nyári nap sugára…” – a János vitéz című vers sorai kellőképpen illettek a július 16-án, csütörtök délután 2 órakor kezdődő díjhajtás idejére. Öt kategóriában tizenkét fogatot látott a közönség.
Szeged híres város (is)… a Pick szalámi és a szegedi paprika miatt. Szeged a napfény városa (is)… a paprikatenyésztésnek rendkívüli módon kedvező mediterrán klíma miatt ragadt a városnévhez ez a jelző. Szeged fesztiválváros (is)… az egész évben folyamatosan megrendezésre kerülő rengeteg kulturális, művészeti és szórakoztató programoknak köszönhetően.
Március 14-én, szombaton rendezték meg a II. Sióréti Fedeles Fogathajtó Bajnokság döntőjét Gyulán, a Sióréti Lovasközpontban.
Hat kategóriában 63-an versenyeztek a Békés megyei Mezőhegyesen, a fogathajtók országos bajnokságának döntőjében, ahol egyesben Rondzik Gábor, kettesben Lázár Vilmos, négyesben pedig Dobrovitz József nyerte meg az egyéni versenyt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó