"FOGORVOS" címkével ellátott hírek
A magánszektorban akár két és félszeres árkülönbség is lehet az alap fogászati beavatkozások ára között attól függően, hogy az ország melyik városában végeztetjük. Egy felmérés szerint az átlagárak Szegeden a legmagasabbak. Szakmabeliek szerint azért, mert nálunk magasan képzett szakemberek dolgoznak, modern technológiával, amelyet természetesen beépítenek az árakba.
Hamarosan megkapják a fogorvosok a hárommillió forint plusztámogatást, az erről szóló kormányhatározat és kormányrendelet megjelent a Magyar Közlönyben csütörtökön - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmmi) egészségügyért felelős államtitkársága az MTI-vel.
A fogszabályozó ciki/nem ciki? Egyre kevésbé!, válaszolja direkt kérdésemre dr. Nagy György fogszabályozó szakorvos. A Pándy Kálmán Megyei Kórház szakrendelése mellett, Békésen és Békéscsabán is praktizál; mi több, közel két évtizede a békési kajak-kenu club elnöke is. Leegyszerűsítve, kettő az egyben interjú következik.
Olvasónk az alábbi panasszal fordult hozzánk a minap:
A fogászati beavatkozások utáni számlaadás fontosságára hívta fel a figyelmet Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének (FEOSZ) elnöke az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.
Maradandó fogkárosodáshoz vezethet a különböző fogfehérítő termékek használata - figyelmeztet egy kanadai szakértő.
A mai gazdasági helyzetben ismét gyakoribb, ha családon belül, apáról fiúra öröklődik egy foglalkozás. Különösen, ha olyan eszközigényes szakmáról van szó, mint a fogászat. A békéscsabai dr. Barta Dániel épp tizenegy esztendeje kezdte meg praxisát édesapja vállalkozásában. (Dr. Barta Kálmán 1995-ben alapította a Denticulus Bt.-t; a denticulus fogacskát jelent.) Noha nem kezelésre érkeztem, mégis egy kicsit szorongva léptem Dani rendelőjébe. In medias res-szel kezdtem:
Kicsi, fehér, a szájban van, és olykor baromira tud fájni. Persze nem egy elnyűtt Orbit rágóra gondolok (mert az legföljebb csak elnyűtt lehet, de nem fáj), hanem a fogacskáinkra. Talán nincs is olyan csontunk, amelyik ennyire problémás. És ha már jó két napja nem tudunk az agyvelőnkig hasító fájdalomtól csicsizni, életbe lép a sürgősen keresse föl fogorvosát című stádium. Pedig milyen hosszú az út, mire eljut agyban az ember a dokihoz. (Fájdalomcsillapítók által halogatunk.) Nyűglődve mártírok leszünk, és még a gatyánk is rámegy, de muszáj menni.
Az élet útjai kiszámíthatatlanok. Kolozsvár, Nagyvárad, Marosvásárhely, Erdély magyar nagyvárosaiban élte életét. Kolozsváron megszületett, Nagyváradon felcseperedett, felnőtt életét pedig Marosvásárhelyen élte. Maros megye székhelyére egyetemistának érkezett.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó