"FOGYASZTÁS" címkével ellátott hírek
A hazai villamosenergia-fogyasztás 0,8 százalékkal emelkedett 2018-ban, és az év során a korábbi rendszerterhelési csúcs is többször megdőlt - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jelentéséből.
Feleannyi tejterméket fogyasztanak a magyar gyerekek, mint amennyi szükséges lenne - derült ki egy országos felmérésből, amelyet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) végzett a Danone Kft. megbízásából.
A rendőrség büntetőeljárást indított egy békési férfi ellen, aki marihuánát fogyasztott és a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján másoknak is adhatott a kábítószerből.
A Békéscsabai Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást két férfi ellen november 21-én.
A magyar sertéshús fogyasztását ösztönző marketingprogramot indít a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács - hangzott el 77. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron, szombaton Budapesten.
Az enyhe tél ellenére magasabb volt az áramfogyasztás az eddigi a fűtési időszakban, mint az elmúlt három év azonos időszakában - írta a Napi Gazdaság a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) adatai alapján csütörtökön - olvasható a híradó.hu-n.
Gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése szeptemberben: a bolti értékesítés volumene 4,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az augusztusi 2,5 százalékos emelkedés után - jelentette szerdán a KSH.
Kádban áztatás 120 liter, zuhanyzás 60 liter víz, egy vécéöblítés nagyjából 8-12 liter, a csöpögő csappal pedig egy hónap alatt akár egy kádnyi víz is elfolyhat. Hogyan érdemes takarékoskodni?
A szokásosnál jóval több alma termett az országban az idén, ezért ösztönözni kell a lakosságot a fogyasztásra - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a CBA egyik VIII. kerületi üzletében. Az áruházlánc akciót indított a magyar alma népszerűsítésére.
Az egy főre jutó havi fogyasztási kiadása mintegy 3,5 százalékkal növekedett az idén az első fél évben éves összehasonlításban, így 66,5 ezer forintot tett ki - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal Statisztikai tükör című friss kiadványából.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft