"FOKHAGYMA" címkével ellátott hírek
Idén augusztus elsején volt 25 éve annak, hogy Szabó István (63) az Alfa-Gép Kft. tulajdonosa és ügyvezetője első munkanapját töltötte el Békéscsabán a Szarvasi út 84 szám alatt. Biztonságos vidéki életét hagyta hátra, amikor elvállalta a frissen megalakult Agro-Stop Kft. ügyvezetői állását.
Évente egyszer érdemes elvégezni a fokhagyma-elixír kúrát, amely javítja a vérkeringést, de meszesedés, érszűkület ellen is javasolt.
Az 1900-as évek elejei békéscsabai népszámláláskor a város lakossága majd’ 90 százaléka szlováknak vallotta magát, vagyis a legnagyobbrészt pejoratíve tótok éltek a „nagyfaluban”, ma pedig ennek a töredéke, illetve... Mi több számos szlávos vezetéknevű szélsőséges fej szidja a szlovákokat.
A Natura Peregrina Természetvédő és Hagyományőrző Alapítvány ingyenes oktatásain olyan kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődő gazdák, őstermelők, az életüket a földel összekötő emberek, amelyek segíthetik őket abban, hogy munkájuk a lehető legjobban hasznosuljon.
Hetente kétszer nyers fokhagymát fogyasztva csaknem megfeleződik a tüdőrák kialakulásának kockázata, ráadásul a fokhagymaevő dohányosoknál is jelentősen csökken a tüdőrák veszélye. Az erről szóló kínai tanulmány online jelent meg a Cancer Prevention Research folyóiratban.
Ha azt mondom Makó, azt mondod hagyma. Ha nem így van, akkor nem ezen a világon élsz a Földön. Hiszen ez annyira természetes, mint az, hogy a nap keleten kél és nyugaton nyugszik. Pedig olyan hagymatermő föld, mint a makói, máshol is található Magyarországon. Mégis a makói hagyma az etalon. A két fogalmat azok a makói polgárok társították össze örökre, akiknek megélhetést adott a hagyma. A hagymatermesztők és a hagymakereskedők.
Hús, különböző fűszerekkel összegyúrva és bélbe töltve, ez a kolbász. De mitől lesz ez az egyveleg igazán kolbász, méghozzá csabai kolbász? Mindenki másra esküszik, a paprikára, köménymagra, fokhagymára, a bélbetöltés milyenségére. Sokféle titok van, a hétvégi kolbászfesztivál résztvevőit arról faggattuk, ők hogyan készítik a sütnivalót.
Negyven éve indult hódító útjára a döner, az egykori Nyugat-Berlinben kifejlesztett török gyorsétel.
Tetten érte a tulajdonos azt a három makói diákot, akik ellopni készültek 40 láda fokhagymát - tájékoztatta a hír6.hu-t Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Hírek
további friss hírek »