"FÖLDRENGÉS" címkével ellátott hírek
Vasárnap délelőttig nem érkezett bejelentés károkról a Márianosztra közelében éjjel történt földrengés miatt - számolt be az M1 aktuális csatorna Híradója.
Kisebb földrengés volt vasárnap 1 óra 50 perckor a Pest megyei Márianosztra közelében 8 kilométeres mélységben - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.
A Kilauea vulkán lávakilövellései újabb házakat tettek tönkre szombaton Hawaii Nagy Szigetén, óvatosságból újabb 2000 embernek kellett elhagynia az otthonát. A földrengések és lávakilövellések még hónapokig eltarthatnak – közölte az amerikai földtani intézet (USGS).
A földmozgás a helyi sonline.hu beszámolója szerint annyira enyhe volt, hogy a lakosság is csak a híradásokból észlelte.
Kisebb károk keletkeztek, de az első jelentések nem szóltak áldozatokról.
7,3-as földrengés volt Peru partjaitól 42 km-re a tengerben.
Iránban novemberben egy 7,2-es erősségű földrengés pusztított. A mostani jóval kisebb volt.
Az évtized legsúlyosabb földrengésének nevezték a novemberit Iránban. Most újabb erős földmozgást mértek ott, több település nehezen megközelíthető a romok miatt.
Irán visszautasította a humanitárius segítséget, amelyet Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök ajánlott fel kedden a kaliforniai Los Angelesben zajló észak-amerikai zsidó vezetők összejövetelén.
A legfrissebb adatok szerint legkevesebb 207 ember halálát okozta a természeti katasztrófa.