"FÖLDRENGÉS" címkével ellátott hírek
Kisebb károk keletkeztek, de az első jelentések nem szóltak áldozatokról.
7,3-as földrengés volt Peru partjaitól 42 km-re a tengerben.
Iránban novemberben egy 7,2-es erősségű földrengés pusztított. A mostani jóval kisebb volt.
Az évtized legsúlyosabb földrengésének nevezték a novemberit Iránban. Most újabb erős földmozgást mértek ott, több település nehezen megközelíthető a romok miatt.
Irán visszautasította a humanitárius segítséget, amelyet Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök ajánlott fel kedden a kaliforniai Los Angelesben zajló észak-amerikai zsidó vezetők összejövetelén.
A legfrissebb adatok szerint legkevesebb 207 ember halálát okozta a természeti katasztrófa.
Károkról vagy áldozatokról egyelőre nincs hír.
Sok tényezőtől függ a földrengések okozta kár: az erősségén túl a mélységétől, a geológiai viszonyoktól, és attól is, mennyire van közel lakott terület - emelte ki Tóth László szeizmológus az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti műsorában.
A legfrissebb hivatalos összesítések szerint legalább 248 halottja van a keddi mexikói földrengésnek, és a legtöbben a fővárosban haltak meg.
Egy iskola, egy gyár és egy szupermarket is romba dőlt Mexikó fővárosában, ahol továbbra is keresik a túlélőket a keddi földrengés után. Mexikóváros mellett Morelos szövetségi államban találták eddig a legtöbb halottat. Több millió háztartás áram nélkül maradt.