"FÓLIA" címkével ellátott hírek
Tulajdonképpen korábban is létezett már talajgázosítási módszer metil-bromiddal – mondja Varga S. Péter gázmester, a Békés Pesticid Kft. ügyvezető-társtulajdonosa –, csak miután hazánk az Európa Unió tagja lett, sok más kedvelt hatóanyaggal ezt is kivonták illetve betiltották. Ezt a piaci űrt felismerve, egy magyarországi forgalmazó cég, egy olasz partneren keresztül bevezetett egy új eljárást.
A törvény kizárólag a dohánytermékek láthatóságát korlátozása, nem pedig a nemzeti dohányboltokba történő általános belátást - hívja fel a figyelmet az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.
Rogán Antal szerint a trafikosok leszedhetik a fóliát a boltok üvegéről. A Fidesz országgyűlési frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról is beszélt, hogy ha egy EU-tagállam közvéleménye akarja, az unió szintjén is fel lehet vetni a halálbüntetés kérdését.
Mentőkutyákkal találtak meg egy eltűnt idős férfit Cegléden csütörtökön hajnali 1 óra tájban - közölte a Pest Megyei Kutató-mentő Szolgálat.
A bejelentés nélkül, illetve szabálytalanul épített fóliasátor miatt kiszabható építési bírság alapja négyzetméterenként 5 ezer forint lehet, de a 2009. április 30-ig kért fennmaradási engedéllyel ezt is el lehet kerülni - az erről szóló kormányrendelet a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.