"FOLYADÉK" címkével ellátott hírek
A Washington Állami Egyetem fizikusai negatív tömegű folyadékot hoztak létre, amely az erő irányával ellentétes mozgást végez - adta hírül szerdán a BBC News.
A kellő mennyiségű víz nemcsak hogy biztosítja a szervezet egyensúlyát, de elkerülhető általa a fejfájás, sőt még szépít is.
Kánikulában az általában szokásos 2,5 liter folyadék mellett legalább még ennyit el kell fogyasztani, és nemcsak a folyadékot, hanem az elveszített sót is pótolni kell, amire szüksége van a szervezetünknek – hívta fel a figyelmet az M1 Ma reggel című műsorában Páldy Anna, az Országos Környezet-egészségügyi Intézet főigazgató-helyettes főorvosa.
Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) az idén ötödik alkalommal hirdeti meg 2014. március 24-e és március 28-a között a vízfogyasztást népszerűsítő HAPPY-hét (Hungarian Aqua Promoting Program in the Young – Magyarországi vízfogyasztást népszerűsítő program a fiatalok körében) programját, az általános iskolák számára.
Az átlagosnál négy-öt pohár vízzel többet kell fogyasztani nagy meleg idején, az emésztőrendszert pedig zsírszegény ételekkel lehet tehermentesíteni - állítja a dietetikus.
Nem mindegy, milyen ásványvizet fogyasztunk. Alaposan tanulmányoznunk kell a különböző összetevőket ahhoz, hogy valóban jót tegyünk a szervezetünkkel, különösen a nyári időszakban, amikor fokozottabb a folyadékszükséglet.
Az elmúlt két évben összesen 183 mérgezéses eset történt amiatt, hogy valaki etilén-glikol tartalmú fagyállót, illetve téli szélvédőmosó folyadékot ivott. A téli hideg beköszöntével az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) arra hívta fel a figyelmet szerdán, a Facebook-oldalán, hogy ez a vegyi anyag súlyos egészségkárosodást is okozhat.
Az egészséges táplálkozás egyre nagyobb hangsúlyt kap mindennapi életünkben. A korszerű, kiegyensúlyozott étkezésen belül a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztásra is érdemes figyelmet fordítani, különösen a meleg, nyári időszakban.
A tartós hőség miatt kedd déltől péntek éjfélig másodfokú hőségriasztás van érvényben.